Ποσό 55.000 ευρώ σε ιδιώτη για αποκατάσταση ζημιών υδραγωγείου Κουκουράβας

18:02 11/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εργολάβο ανέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλη κατολίσθηση στο υδραγωγείο πηγών της Κουκουράβας, ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 55.000 ευρώ και η προμήθεια θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση όπως αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο. Το έργο κρίνεται άμεσα αναγκαίο καθώς το νερό των πηγών χάνεται στο ρέμα, όταν το χρόνο η συγκεκριμένη πηγή καλύπτει το 16% των αναγκών του πολεοδομικού συγκροτήματος σε πηγαίο νερό.

Ήδη αρχίσει να διαφαίνονται τα αποτελέσματα της μείωσης του πηγαίου νερού, καθώς

τα χλωριόντα – αν και βρίσκονται εντός των ορίων – έχουν σημειώσει αύξηση από το 80 στο 120, με όριο τα 250. «Σκοπός μας είναι να προλάβουμε να πάρουμε και τα νερά γιατί είναι ένα σημαντικό υδατικό δυναμικό που πρέπει να ρίξουμε στο υδραγωγείο μας», κατέληξε ο Διευθυντής συντήρησης και λειτουργίας υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε 12 Ιανουαρίου 2019. Παρασύρθηκαν από την κατολίσθηση τα δίκτυα μεταφοράς και συγκέντρωσης των νερών από τις τοπικές υδρομαστεύσεις. Οι υδρομαστεύσεις στο σύνολο τους υπέστησαν μικρές ζημιές, με αποτέλεσμα το νερό να συγκεντρώνεται αλλά να μην μπορεί να μεταφερθεί στο υδραγωγείο του Βόλου.
Η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ με επισκέψεις στο σημείο εκτίμησε τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν και η μελέτη παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος εγκρίθηκε η μελέτη και οι όροι για να προχωρήσει η δημοπράτηση των εργασιών.

Ανάγκη να γίνουν προσλήψεις

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, ενέκρινε ομόφωνα την ανάθεση στον προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και αντλιοστασίων ακαθάρτων και ομβρίων, προϋπολογισμού 56.500 ευρώ.

Με το έργο συμφώνησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βάιος Ζεμπέογλου, ο οποίος για ακόμη μία φορά κάλεσε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στην προκήρυξη προσλήψεων συμβασιούχων εργαζόμενων, ούτως ώστε να καλυφθούν βασικές ανάγκες σε εργατικό δυναμικό. Ειδική αναφορά έκανε στο τμήμα ύδρευσης, όπου πρέπει να προσληφθούν υδραυλικοί, ενώ τόνισε πως θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει και το θέμα της πρόσληψης μονίμων εργαζομένων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκαν επίσης οι αμοιβές των δικηγόρων για τους δικαστικούς χειρισμούς τους σε νομικές υποθέσεις της ΔΕΥΑΜΒ ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση, Βάιος Ζεμπέογλου καταψήφισε το πρακτικό για την ανάθεση της παραγωγή, διαχείρισης και επίδοσης λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ. Προσωρινός ανάδοχος αναδέχθηκαν τα ΕΛΤΑ και θα λάβουν 273,540 ευρώ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα