Πώς σημειώθηκε το ατύχημα με το μονοκινητήριο στην Πρώτη Σερρών

07:54 4/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Πρώτης Σερρών την τύχη για το ότι δεν σημειώθηκαν παρά μόνο υλικές ζημιές από το πρωτοφανές ατύχημα με την πτώση του μονοθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους χθες το πρωί στην πρόσοψη ενός καταστήματος και μιας οικίας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, που είχε αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του νεαρού πιλότου και υλικές ζημιές.

Η πλατεία εκείνη την ώρα είχε κάποιο κόσμο στα καφενεία και στα καταστήματα ωστόσο δεν υπήρξε άλλος τραυματισμός. Το καφενείο που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού ευτυχώς ήταν κλειστό.

Το ατύχημα συνέβη, χθες

το πρωί, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροσκάφους, που πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα του ρινικού οστού και του ζυγωματικού, δεν διατρέχει κίνδυνο και σε λίγες ημέρες θα λάβει εξιτήριο.

Αργά χθες το βράδυ κατέφθασε στην περιοχή κλιμάκιο της Επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων το οποίο έλεγξε το μικρό αεροσκάφος προκειμένου να διακριβώσει τα αίτια της πτώσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απομάκρυνση των συντριμμιών, ενώ σήμερα συνεργείο αποκόπτει και απομακρύνει τα κλαδιά του πλάτανου που έσπασαν και έχουν καταπλακώσει κι ένα μηχανάκι, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία. Υπήρξε και σημαντική διαρροή καυσίμων η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα