Πολιτική κόντρα για την έξοδο από τα μνημόνια

12:03 22/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έξοδος της χώρας από τα προγράμματα διάσωσης πυροδότησε πολιτική κόντρα που διαχέεται και περιφερειακά, με βουλευτές των κομμάτων να δίνουν με τις δηλώσεις τους το πολιτικό στίγμα της επόμενης ημέρας.
«Σήμερα ξεκινά η καθαρή έξοδος της κυβέρνησης» δήλωσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πολιτικό του γραφείο, στο Ηράκλειο, ο γραμματέας της Ν.Δ. και βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. «Απομονωμένος, μακριά από τον λαό, ξεκομμένος από την κοινωνία και την πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός, προέβη σε ένα ανούσιο, διχαστικό διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ρίχνοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεχνώντας προφανώς πως δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Ν.Δ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣΌπως είπε, η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο, άτυπο, 4ο μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ., με σκληρή εποπτεία, πολύ αυστηρότερη από όλες τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες πέρασαν από μνημόνιο. Και έχει υποχρεωθεί ήδη σε νέα λιτότητα διαρκείας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060″.
Το 3ο μνημόνιο, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα απολύτως αχρείαστο μνημόνιο. «Οδηγηθήκαμε σε αυτό από την απαράδεκτη τυχοδιωκτική πολιτική του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.
Όπως είπε ο γραμματέας της Ν.Δ. όλο αυτό το διάστημα, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει την ελληνική οικονομία και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές. Δεν εφάρμοσε τις απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις, δεν εξάλειψε τα capital controls, δεν ενέταξε τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου, της χειρότερης Κυβέρνησης όλων των εποχών Σήμερα, μετά από αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι, ξεκινά και επίσημα η πραγματική και πολύ καθαρή έξοδος αυτής της ανήθικης Κυβέρνησης. Και αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη» τόνισε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας πως «για να ξεφύγει η χώρα από αυτό το τέλμα χρειάζεται με μεγάλη πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, με μεγάλη και νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια»

«Ό,τι και να πουν οι γνωστοί καλοθελητές, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έβγαλαν επιτέλους την Ελλάδα από τα μνημόνια» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Όπως λέει: «Ορκίστηκα βουλευτής με την χώρα ήδη στα μνημόνια. Δεν ψήφισα το πρώτο ούτε το δεύτερο μνημόνιο, ψήφισα το τρίτο. Σήμερα ξύπνησα πρώτη μέρα, ως βουλευτής, με την Ελλάδα χωρίς μνημόνια. Βεβαία, τα μνημόνια πέρασαν, η κρίση όμως υπάρχει.
Χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης στον ηρωικό λαό της Ελλάδας, όπως μείωση φορολογίας, μείωση ΦΠΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση ΕΝΦΙΑ, ρύθμιση κόκκινων δανείων, μείωση ανεργίας, επιστροφή των νέων στην πατρίδα μας, και πολλά άλλα.
Το φως στο τούνελ όμως φάνηκε. Ό,τι και να πουν οι γνωστοί καλοθελητές, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έβγαλαν επιτέλους την Ελλάδα από τα μνημόνια».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα