Πολιτική αντιπαράθεση για την τοποθέτηση Παππά στον ΟΑΣΘ

18:08 10/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στο τιμόνι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης παρενέβη το Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Μεταφορών, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του και επεσήμανε ότι ο κ. Παππάς θα είναι αμισθί πρόεδρος του Οργανισμού. Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο κ.Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ χωρίς αμοιβή και τίθεται επικεφαλής της προσπάθειας να καθαρίσει ο κόπρος του Αυγεία που δημιούργησαν αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό μια παράταξη που διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου, σχολιάζοντας τις επιθέσεις της ΝΔ στη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως «εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς παρανομίας, διαπλοκής, σκανδάλων, κακοδιαχείρισης του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ, που συντηρήθηκε επί 6 δεκαετίες».

«Είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ των εκατοντάδων βιογραφικών που υπεβλήθησαν για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, αυτό του κ. Παππά ήταν το καλύτερο… Κατά σύμπτωση βέβαια ο κ. Παππάς είναι πατέρας του υπουργού και στενού φίλου του πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παππά», απαντά η Νεά Δημοκρατία στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σε υστερόγραφό της προσθέτει: «Φανταζόμαστε ότι η επιλογή του κ. Ντίμη Αργυρόπουλου στο ΔΣ του ΟΑΣΘ έγινε για να επιβραβευθεί το δημοκρατικό του ήθος. Και αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε την προτροπή του σε επίδοξους τρομοκράτες να «φυτέψουν» μία σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα!».

«Τελείωσα την καριέρα μου και ήρθα για την εκκαθάριση του οργανισμού με όρους πλήρους διαφάνειας», είπε ο Στέλιος Παππάς κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του.

Στέλιος Παππάς: «Όπου υπάρχουν σκάνδαλα στον ΟΑΣΘ θα τα αποκαλύψουμε»

Και συμπλήρωσε, «Εγώ τελείωσα την καριέρα μου, ήρθα (στη Θεσσαλονίκη) για εκκαθάριση (του ΟΑΣΘ) με όρους πλήρους διαφάνειας. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω όλη την περιουσία μου και τη σύνταξη που παίρνω, ώστε μετά να τη συγκρίνουμε με το τι θα έχω όταν θα φύγω. Είμαι στη θέση αυτή αμισθί».

Κόντρα για την τοποθέτηση του Σ. Παππά στον ΟΑΣΘ

Της απόφασης για την τοποθέτησή του στην προεδρία του Οργανισμού, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Μεταφορών. Ο Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ανέφερε, ότι πρόκειται για κεντρικό στέλεχος με βαθιά γνώση των οικονομικών, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Παύει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα του παλαιοκομματισμού και του παρακράτους συμπλήρωσε και επισημανε ότι στόχος είναι να εκκαθαριστεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019.

Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ (video)

«Αμαρτωλή» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την ιστορία του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας πως «καλά έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, σχολίασε, «Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του».

«Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις ‘ιδεολογικές’ διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι ‘ταλιμπάν της Ορθοδοξίας’ -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Και υποστηρίζει στη συνέχεια, «με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία».

Στο μεταξύ, τη βούληση των εργαζομένων του OΑΣΘ να «βάλουν πλάτη» και να κερδηθεί το στοίχημα που έχει βάλει η κυβέρνηση, μέσω της τοποθέτησης των νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ, εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Τονίζοντας ότι η σημερινή αλλαγή στην ηγεσία του ΟΑΣΘ σηματοδοτεί και τη νέα σελίδα στην οποία εισέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσερμενίδης μετέφερε τη θετική του εντύπωση από την συζήτηση που είχε σήμερα με τη νέα Διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα