Πώληση ψωμιού και σε καταστήματα τροφίμων και ποτών

17:46 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Απελευθερώνεται η αγορά, στον τομέα του ψωμιού, με την άρση των εμποδίων στην πώληση του, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχεδιο.
Αν το πρατήριο άρτου, δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, επιτρέπεται η ίδρυση του, σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών, με εξαίρεση τα κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, ιχθυοπωλεία, περίπτερα και καταστήματα ψιλικών. Πάντως οι αρτοποιοί, αντιδρούν έντονα και προειδοποιούν για λουκέτα στην αγορά. Αξίζει να σημειώσουμε, πως παρά την οικονομική
ύφεση και το αρνητικό πεδίο στο οποίο βρίσκεται ο πληθωρισμός, η τιμή πώλησης του ψωμιού, παραμένει σταθερή από το 2008.Την αντίδρασή του εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας και ζητά την απόσυρση της διάταξης, τονίζοντας ότι η πλήρης απελευθέρωση της αρτοποιητικής διαδικασίας και των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας σημαίνει αθέμιτο ανταγωνισμό, παραπλάνηση του καταναλωτή καθώς το φρέσκο ψωμί αντικαθίσταται από προψημένο εισαγόμενο και πλήρη εξαφάνιση του μικρομεσαίου βιοτέχνη - αρτοποιού.

Με άλλη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργείται κάθε δυνατότητα μεταβίβασης άδειας επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά. Οι άδειες θα είναι στο εξής προσωπικές και αμεταβίβαστες και μεταβίβαση προβλέπεται μόνο σε περίπτωση θανάτου ή ανίατης ασθένειας ή μόνιμης αναπηρίας του δικαιούχου, στη σύζυγο ή σε ένα παιδί.
Keywords
Αναζητήσεις
αδεια πωλησης αρτου, polisi poton
Τυχαία Θέματα