Πολάκης: Τέρμα στην υγειονομική «ομηρία» της Ζακύνθου

22:49 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δώσαμε οριστικό τέλος στην υγειονομική «ομηρία» του νησιού τους τελευταίους 4,5 μήνες μετά το δραματικό περιστατικό», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο αναπλ. υπουργός υγείας, Π.Πολάκης, μετά την πραγματοποίηση τριών επεμβάσεων γενικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Ζακύνθου, στις οποίες συμμετείχε με την ιδιότητα του χειρουργού-εντατικολόγου, κατά τη διάρκεια της σημερινής αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Επιπλέον, ο κ.Πολάκης τόνισε ότι, είναι προσωπικοί, ιδιοτελείς, μικροκομματικοί και πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους δεν

τηρήθηκε -εκτός από τους γυναικολόγους- η συμφωνία που έγινε κατά την επίσκεψή του πριν από περίπου έναν μήνα στο νοσοκομείο αναφορικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας των χειρουργείων, ενώ, υπέδειξε ως υπευθύνους τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής, Παύλο Καψαμπέλη, και τη σύζυγό του, Ερατώ Πάλλη-Καψαμπέλη, διευθύντρια της αναισθησιολογικής κλινικής.

Ο αναπλ. υπουργός υγείας, αφού αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έγιναν από πλευράς διοίκησης -με την πιστοποίηση εγκαταστάσεων και αλλαγών μηχανημάτων και υλικών- επεσήμανε οτι και τα τρία χειρουργεία έγιναν με χρήση από το δίκτυο αερίων του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι, «ως ηγεσία του υπουργείου δεν μπορούσαμε να σφυρίζουμε αδιάφορα μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση».

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα