Πολάκης: «Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος» (video)

17:09 18/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προγραμματισμό για να φτάσουν συνολικά οι προσλήψεις στο εθνικό σύστημα υγείας στις 20.500 εντός του 2019 κάνει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παύλος Πολάκης. «Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα μόνο στην κορυφή της πυραμίδας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και σημείωσε ότι στόχος είναι η επιστροφή του Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο.

Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό συνεχίζεται, όπως δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ

«Άλλη Διάσταση», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Τα τελευταία χρόνια στις δομές δημόσιας υγείας έχουν προσληφθεί συνολικά 17.000 άτομα από τους οποίους πάνω από 8. 000 είναι μόνιμες θέσεις εργασίας. Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι να προσληφθούν συνολικά 20.500 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Όσον αφορά τις σπατάλες στον χώρο της Υγείας, μίλησε για εκατοντάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστή προβολή, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι «δημοσίευμα με τίτλο «πολυομελίτιδα στη Συρία» πληρώθηκε με 20.000 ευρώ, ή μπάνερ ΚΕΕΛΠΝΟ έναντι 15.000 και 20.000». «Παίζαν γαϊτανάκι τα λεφτά του ελληνικού λαού» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν υποκύψαμε σε τέτοιες τακτικές, αν τα δίναμε θα μας λιβάνιζαν από το πρωί έως το βράδυ», εξαπολύοντας πυρά κατά των ΜΜΕ «που κάνουν την τρίχα τριχιά, περιμένοντας να έρθουν οι προηγούμενοι για να τους ταΐσουν».

«Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος, υπάρχει πολύ πράγμα ακόμη» υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα