Ποιοί απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ στο Ν. Πήλιο με υποψήφιο τον Γ. Κωνσταντινάκη

00:06 26/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μήνα πριν τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, η δημοτική αρχή του Ν. Πηλίου αλλά και η μείζων αντιπολίτευση, που δήθεν αντιπολιτεύεται την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονίων, βάζει καθαρά πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να συνδράμουν Περιφέρειες και Δήμοι, στο αντιλαϊκό πλαίσιο της “επόμενης μέρας” που ορίζει:

• ότι θα παραμείνει

καθηλωμένη η κρατική χρηματοδότηση Περιφερειών και Δήμων, τουλάχιστον έως το 2023.

• ότι το οποίο πρόγραμμα έργων και επενδύσεων που μέρους τους είναι οι οξυμένες ανάγκες σε αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, οι υποδομές σε υγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολική στέγη θα μείνει στα αζήτητα της “δίκαιης ανάπτυξης”. Παραπέμπονται στην Δευτέρα Παρουσία, εφόσον και καθόσον το επιτρέψουν οι αναπτυξιακές ανάγκες και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μιας και με βάση την εγκύκλιο η όποια χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ έχει ως αναφορά τα ήδη ενταγμένα και εγκεκριμένα έργα.

• ότι τα μόνα “έσοδα” που θα αυξάνονται σε Δήμους και Περιφέρειες θα είναι αυτά που αφορούν σε κάθε είδους ανταποδοτικά τέλη και φόρους, η διευρυμένη δηλαδή φορολεηλασία και η μέγγενη των πλειστηριασμών για τα νοικοκυριά. Για άλλη μια φορά η στάση της δημοτικής αρχής αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης αποδεικνύει πόσο κάλπικες είναι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ, ΕΝΩΤΙΚΩΝ και δήθεν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ συνδυασμών, τον κάλπικο χαρακτήρα της αντιπαράθεσης που έστησαν το προηγούμενο διάστημα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το εκλογικό σύστημα που έφερε ο “Κλεισθένης Ι”. Στην όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της τοπικής διοίκησης στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανατροπή εργασιακών σχέσεων. Το απέδειξαν άλλωστε με τη σύμπλευση τους και στην αύξηση των τελών αλλά και σε μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις που πήραν και το προηγούμενο διάστημα.

Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, πόσο κάλπικες είναι οι αντιπαραθέσεις τους προεκλογικά και ποιες πολιτικές θα εφαρμόσουν μετεκλογικά αυτές οι δυνάμεις σε βάρος του λαού και σε κυβερνητικό επίπεδο στο Δήμο.

¬ ότι τα “όρια δικαιοδοσίας” και τα “δικαιώματα” της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, από τη μια πλευρά τα καθορίζει η κυβέρνηση, με τέτοιο πάντα τρόπο, ώστε το μεγάλο μέρος των αντλούμενων πόρων να τροφοδοτεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και οι πενταροδεκάρες να πηγαίνουν για τις λαϊκές ανάγκες αλλά κι απ’ την άλλη βάζουν γερά «πλάτη» οι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, σύμβουλοι αυτών των παρατάξεων. Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές με την Λαϊκή Συσπείρωση, αρνούμαστε να στοιχηθούμε με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και καταψηφίζουμε τα αντιλαϊκά της σενάρια και στην περιφερειακή και στην τοπική διοίκηση.

Καλούμε κάθε τίμιο αιρετό, να μην εγκλωβιστεί στη λογική για το πώς οι περιφέρειες και οι δήμοι, θα γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να μην στοιχηθούν με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και να μην συνυπογράψουν τις αντιλαϊκές της κατευθύνσεις.

Να δράσουμε με αφετηρία τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, με όρους λαϊκής αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, κεφαλαίου, απαιτώντας:

• την πλήρη χρηματοδότηση της περιφερειακής – τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό,

• την μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού,

• για το σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κεντρικό- περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς – πυρκαγιές κλπ,

• για την δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές δομές στήριξης και φροντίδας του παιδιού, της οικογένειας, των γερόντων, για την λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους.

Ποιοί απαρτίζουν μέχρι στιγμής το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ στο Ν. Πήλιο

ΚΑΤΣΙΑΦΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΤΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΚΟΖΑΝΗΣ ΓΑΣΠΑΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΗ ΔΩΡΑ

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΕΦΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΧΟΥΜΑ ΜΑΙΡΗ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΟΣ

ΧΑΡΑΝΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΟΥ

ΡΑΠΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΡΟΥΣΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΖΗΓΚΟΠΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΚΑΡΑΔΕΜΗΤΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΤΑ ΒΙΟΛΕΤΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΟΣΗΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΝΙΟΥΝΙΟΥΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΟΥΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΤΣΑΜΑΣΦΥΡΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΛΕΓΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΛΟΒΕΔΟΥΡΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΧΑΛΕΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΧΟΙΝΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

KAPPES STEFAN-ALEXADER

ΦΟΥΡΤΩΤΗΡΑ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΔΕΜΗΤΡΟΥ ΠΟΠΗ

ΜΑΓΓΑΣΙΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΙΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΦΕΝΙΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ(ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ) ΕΛΕΝΗ

ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΛΑΪΑ

ΚΑΤΣΙΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

PETRICOU(ΑΛΕΞΙΟΥ) ΑΝΤΡΙΑΝΑ

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΟΡΦΑΝΟΥ ΚΑΤΙΑ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα