Ποδοσφαιρικός αγώνας αύριο μεταξύ 2ου ΕΠΑΛ και Διεθνών παλαίμαχων

18:04 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποδοσφαιρικός αγώνας προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Καρδίτσας και των «Σπιτιών της Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, στο ΔΑΚ Καρδίτσας. Ο αγώνας θα γίνει μεταξύ του 2ο ΕΠΑΛ, σχολείο που είχε και την ιδέα για τον συγκεκριμένο αγώνα,και επίλεκτων διεθνών παλαίμαχων, μεταξύ αυτών και αρκετοί από όσους κατέκτησαν

το EURO 2004. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, εκπροσωπώντας τους παλαίμαχους διεθνείς συνεχάρη τους μαθητές και το σχολείο για την πρωτοβουλία, στην οποία δε θα μπορούσαν να μη συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους προσπάθειες εκπροσωπούν τον πραγματικό αθλητισμό, είτε είναι ατομικός είτε ομαδικός, και ως προς αυτην την κατεύθυνση προσφέρει πολλά.
Νωρίτερα μίλησε ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Τσίρας ανέφερε ότι ο εθελοντισμός, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η αλληλεγγύη προς αυτό υπήρξαν ανέκαθεν υψηλές αξίες -ρυθμιστές των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ο αθλητισμός ουκ ολίγες φορές αποτέλεσε δίαυλο έκφρασης ενεργειών, οι οποίες στηρίζουν την ανθρωπιστική συνείδηση και ενισχύουν τη δοτικότητα. Το σχολείο μας, είπε ο κ. Τσίρας σε μια προσπάθεια να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και σε διαρκή αλληλεπίδραση μ αυτήν, έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει το παρόν σε δράσεις συναφείς με το ηθικό καθήκον της αλληλοβοήθειας και της αμοιβαίας ενίσχυσης και υποστήριξης. Γιατί η αλληλεγγύη διδάσκεται και το σχολείο έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα, την υποχρέωση, αλλά καιτ η διάθεση να αναλάβει αυτό το έργο.Παράλληλα ενημέρωσε ότι ο αγώνας γίνεται με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας, των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, της ΛΕΦΚΚ, του Αστικου΄ΚΤΕΛ και της Φιλαρμονικής.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος επεσήμανε ότι μέσα από τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη γινόμαστε εμείς πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες στο Δημοτικό Στάδιο αύριο το πρωί
Ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος κ Γιώργος Μάττας τόνισε ότι η περιφερειακή ενοτητα στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες δήλωσε την στήριξη της περιφέρειας σε τέτοιες εκδηλώσεις και έδωσε και αυτός συγχαρητήρια στους συντελεστές.
Εκπροσωπώντας την ΕΠΣΚ ο κ. Χατζής τόνισε ότι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων δεν θα μπορούσε να λείψει και να μην στηρίξει ένα τόσο σημαντικό γεγονός και καλωσόρισε στην πόλη τον κ. Ζαγοράκη. Εκ μέρους της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Τρίμμης ανέφερε είπε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το γραφείο Φυσικής Αγωγής είναι υποστηρικτές δράσεων που προάγουν τον αθλητισμό στα σχολεία πόσο μάλλον όταν αυτές είναι συνδεδεμένες με φιλανθρωπικούς σκοπούς , ενώ εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ευχαρίστησε τους επίλεκτους παλαίμαχους και τα 2ο ΕΠΑΛ για την πρωτοβουλία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα