ΠΝΟ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Δευτέρα

10:07 30/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα, προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 8 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραία, ενώ στις 11 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο λιμάνι έξω από το πλοίο «European express», από τα πληρώματα της εταιρείας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και θα ακολουθήσει πορεία
προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση και με τον υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη.Αφορμή για την απόφαση της ΠΝΟ, στάθηκε η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο στην οποία αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Η συνομοσπονδία των ναυτικών έχει ζητήσει την απόσυρση της σχετικής ρύθμισης και σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και δεν πρόκειται να τον κάμψουν ούτε τρομοκρατίες ούτε επιτάξεις και ούτε καμία άλλη "κοινωνικοποιημένη" διάταξη». Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και 'Αλλες Διατάξεις» που αναμένεται προς ψήφιση στη Βουλή, αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς, αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών, η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω).

Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγονται από σήμερα Δευτέρα, το πρωί, τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι των πλοίων δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα