Πληρωμές νέων αγροτών

09:10 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κονδύλι ύψους 43,5 εκατ. διέθεσε τις τελευταίες μέρες ο ΟΠΟΚΕΠΕ προς τις Περιφέρειες οι οποίες με τη σειρά τους θα μεταφέρουν τα χρήματα σε λογαριασμούς των δικαιούχων νέων αγροτών. Συγκεκριμένα οι πληρωμές αφορούν προκαταβολές μεταξύ άλλων για βιολογικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, σπάνιες φυλές και ελαιουργικούς φορείς. Από τους πρώτους που θα λάβουν εισοδηματικές ενισχύσεις ύψους 3,5 εκατ. είναι και οι 250 δικαιούχοι και της Περιφέρειας Ηπείρου. Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός

για την Ήπειρο ανέρχεται σε 13, 6 εκατ. που σημαίνει ότι μένουν αδιάθετα άλλα 10 εκατ. Όπως τόνισε πρόσφατα ο Αλέξανδρος Καχριμάνης εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον συμμετοχής στη νέα προκήρυξη του προγράμματος νέων αγροτών, τα αδιάθετα κονδύλια θα μεταβιβαστούν σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Για το λόγο αυτό εξάλλου, γίνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας. Αύριο το πρωί σχετική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Θεοφανείου στην Πρέβεζα.
Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος Αυγούστου πρόκειται να ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλαν όσοι έμειναν εκτός του προγράµµατος νέων γεωργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα