Πλήρη διερεύνηση του σχεδίου για παράλληλο νόμισμα ζητούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

16:11 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διερεύνηση των αναφορών του Γιάννη Βαρουφάκη περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών το οποίο είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το 2015, ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, η οποία, μάλιστα, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ φέρνει στη Βουλή την πρόσφατη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη και τα σχέδια της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν

τον πρωθυπουργό να απαντήσει «ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015» και «αν έγινε παρουσίαση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, του σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού κυβερνητικού οργάνου».

Παράλληλα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να δοθεί αντίγραφο αφενός της σχετικής εισήγησης και των ημερήσιων διατάξεων των σχετικών συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων και αφετέρου των ονομάτων των μελών του υπουργικού συμβουλίου που συμμετείχαν, καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν τον λόγο, ώστε να διαπιστώσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός εάν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ψεύδεται ή όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» στο υπουργικό συμβούλιο.

Την ίδιά ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης τονίζει η υπόθεση θα διερευνηθεί. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο εν ενεργεία Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα, μας πληροφόρησε κι αυτός με τη σειρά του, χαλαρά, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα και κουπόνια. Και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη ο κ.Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν την διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από την δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και θα είναι ντάλα μεσημέρι»,υπογραμμίζει στη δήλωσή του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα