Π.Λαφαζάνης: ‘Εγκλημα για την οικονομία αλλα και για την ίδια την ΔΕΗ

16:11 30/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

‘Εγκλημα για την οικονομία αλλα και για την ίδια την ΔΕΗ χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης την πώληση των 40% των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ . Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι τα λιγνιτικά εργοστάσια θα συνοδεύονται και από τα λιγνιτορυχεία

που τα τροφοδοτούν, ενώ εκτίμησε ότι είναι βέβαιη η πώληση και των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, ενημερώθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, για τις προθέσεις της κυβέρνησης και των δανειστών σχετικά με την πιθανή ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της ΛΑ.Ε.αναφέρει:

«Στην ουσία δεν επιχειρείται να πωληθεί ένα μέρος της ΔΕΗ των μονάδων της ΔΕΗ, αυτό που γίνεται αυτήν την ώρα είναι το τέλος της ΔΕΗ και θα έλεγα οτι πωλείται στην κυριολεξία η Ελλάδα.
Γιατί τη χώρα δεν την κυβερνά το Μαξίμου αλλά τη χώρα κυβερνάει το Χίλτον. Οι υπάλληλοι των υπαλλήλων κυβερνούν και έχουν επιβάλλει άγρια σκληρή δικτατορία σε αυτή τη χώρα.
Αυτό που θέλω να πω γιατί έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ σ’ ένα ύψος 40% της, αν είναι τόσο και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, δεν είναι πώληση μονάδων δεν είναι μόνο το τέλος της ΔΕΗ, είναι παραχώρηση εδαφικής κυριαρχίας, είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Στην ουσία τί πωλούμε; Πωλούμε την Δυτική Μακεδονία, και βεβαίως την περιοχή της Μεγαλόπολης. Αυτό δεν έχει δικαίωμα να το κάνει καμία κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους εθνικά εγκλήματα. Δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να το κάνει».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ
ΦΩΤΟ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας
Σχετική είδηση:Συγκεντρώσεις εργαζομένων της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Keywords
Τυχαία Θέματα