ΠΙΝ: Ρ. Κράτσα – Θ. Γαλιατσάτος στον β’ γύρο

14:59 28/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων στη Ζάκυνθο για τις Περιφερειακές εκλογές και δη για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), την πρώτη θέση καταλαμβάνει το «ΙΟΝΙΟ Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά» με υποψήφια Περιφερειάρχη (την Ζακυνθινιά) Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου (ΝΔ), με ποσοστό 39,51%.

Δεύτερη είναι η «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» του Κεφαλλονίτη υποψήφιου και νυν Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ), με 23,93%, τρίτη, είναι η «Ιόνιος Συμμαχία» του Κερκυραίου υποψήφιου Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου (ανεξάρτητος

από το χώρο της ΝΔ), με 13,09%, ενώ την τέταρτη θέση, καταλαμβάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» με 11,59%, με επικεφαλής την Κερκυραία Αλεξάνδρα Μπαλού (ΚΚΕ).

Ακολουθεί, στην πέμπτη θέση, η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με 5,46%, με επικεφαλής τον Κερκυραίο, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξη Αλεξάκη (ΚΙΝΑΛ), στην έκτη, η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο» με 3,25%, (Χρυσή Αυγή), στην έβδομη, το «Ανυπότακτο Ιόνιο» με 1,83%, με επικεφαλής τον Κερκυραίο Στέφανο Σαμοίλη (ΛΑΕ) και στην όγδοη θέση, η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» με 1,33%, με επικεφαλής, την Κερκυραία, Βέρα Κορωνάκη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Έτσι λοιπόν, στον β’ γύρο των Περιφερειακών εκλογών θα αναμετρηθούν για την κατάκτηση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων, η Ρ.Κράτσα και ο Θ.Γαλιατσάτος.

Φωτο: «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα