Πέτρος Στοΐλας: Ο Πανσερραϊκός είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί

15:16 8/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο προπονητής που ανέλαβε να οδηγήσει τον Πανσερραϊκός στο φετινό πρωτάθλημα της Football league.

O Πέτρος Στοΐλας άνοιξε τα χαρτιά του με συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Ο Πέτρος Στοΐλας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

-Για τον πως ένιωσε ως Σερραίος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού:

«Τα

συναισθήματα είναι όμορφα. Ότι καλύτερο να είσαι στην μεγαλύτερη ομάδα του Νομού σου. Τα συναισθήματα όμως πρέπει να πάνε πίσω από τον επαγγελματισμό και τη σωστή δουλειά.  Ήρθα εδώ για να πετύχουμε το στόχο που έχει θέσει η διοίκηση εδώ και δύο χρόνια».

-Πως βρήκε την ομάδα σε διοικητικό επίπεδο γιατί την προηγούμενη φορά, που ήταν στον πάγκο της, ήταν σε μια δύσκολη περίοδο:

«Ο Πανσερραϊκός πλέον βρίσκεται ακριβώς στην άλλη άκρη. Συνάντησα οργάνωση στον σύλλογο που δύσκολα συναντάς και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Έχει θεμελιωθεί έτσι ο Πανσερραϊκός ώστε από εδώ και πέρα να έρχονται μόνο επιτυχίες».

-Πως βρήκε την ομάδα αγωνιστικά:

«Οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές της περσινής εκπληκτικής χρονιάς. Δεν είναι εύκολο σε οποιαδήποτε κατηγορία να κατακτάς το πρωτάθλημα αήττητος. Παρέλαβα μια ομάδα σε καλή κατάσταση γιατί ο κ. Γκιόκας είναι από πέρυσι στην ομάδα και υπάρχει μια συνέχεια στην προπονητική διαδικασία όσον αφορά την φυσική κατάσταση. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα κράτησε μεγάλο ποσοστό από το περσινό ρόστερ, γιατί τα παιδιά δείξανε νοοτροπία και ποιότητα. Φέτος ήρθαν αρκετά παιδιά και το ρόστερ κατά 99% έχει κλείσει. Αγωνιστικά η ομάδα είναι πλήρης, έχει γεμίσει το ρόστερ κι έχει «παντρευτεί» ο περσινός καλός κορμός με παίκτες που θα δώσουν επιπλέον ποιότητα και εμπειρία».

-Για το αν είναι η άνοδος ο στόχος της ομάδας:

«Αυτό δεν το συζητάμε. Αυτό εκπέμπεται από την φανέλα. Ο Πανσερραϊκός σε αυτές τις κατηγορίες είναι καταδικασμένος να διεκδικεί άνοδο».

-Για τη φιλοσοφία του:

«Μου αρέσει το ρεαλιστικό ποδόσφαιρο. Θα είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε παιχνίδι και συνθήκες και πάνω από όλα το αποτέλεσμα, όχι όμως στο βωμό του ωραίου ποδοσφαίρου ή στο βωμό μη χρησιμοποίησης νέων παιδιών».

-Για το ότι ο Πανσερραϊκός δεν θα έχει τον 12ο παίκτη, τον κόσμο του:

«Υπάρχουν ομάδες που ίσως δεν επηρεάστηκαν από την απουσία κόσμου. Εμείς είμαστε από τις ομάδες που έχουμε 12ο παίκτη, ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς να παίξουμε και για αυτόν τον κόσμο που θα λείπει από το γήπεδο και θέλουμε να τον δώσουμε χαρά».

-Για το πόσο σημαντικό είναι η παρουσία στην κορυφή της διοίκησης των «Λιονταριών» του Τάσου Καζία που γνωρίζει τον σύλλογο:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ο επικεφαλής μιας ομάδας να είναι άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου, της καθημερινότητας του ποδοσφαιριστή και του προπονητή. Για αυτό ο σύλλογος έχει οργάνωση γιατί ξέρει τι πρέπει να μας παρέχει για να είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Είμαστε τυχεροί σε αυτό».

-Για τη θέση του ως προπονητής:

«Είναι τυχερός όποιος βρίσκεται στον Πανσερραϊκό. Προσωπικά εκτός από τυχερός, έχω την υπευθυνότητα και την υποχρέωση να παίζω κάθε Κυριακή για την νίκη. Μου αρέσει η πίεση. Μου αρέσουν οι δύσκολες προκλήσεις. Ένα παραπάνω για μένα που είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον Πανσερραϊκό».

-Για την αποδοχή του κόσμου:

«Ευχαριστώ τον κόσμο του Πανσερραϊκού. Τους ζητάω να μην  με δούνε σαν Σερραίο, σαν δικό τους παιδί. Να με δούνε καθαρά σαν ένα επαγγελματία προπονητή και να στηρίξουν την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούνε γιατί χρειαζόμαστε ομοψυχία για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα