Πέθανε στα Χανιά ο «άνθρωπος του θεάτρου» Μανώλης Πουλής

08:02 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο «άνθρωπος του θεάτρου» Μανώλης Πουλής.

Ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, ο οποίος μέσα από τον «Θεατρικό Κύκλο», είχε ανεβάσει σημαντικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος, είχε δημιουργήσει την αίθουσα «Μάνος Κατράκης», στην περιοχή της Χρυσής Ακτής, η οποία φιλοξένησε θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού.

Στο Ηράκλειο μαζί με τον Γιώργο Αντωνάκη, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Δημήτρη

Καγιαμπάκη (Καγιαμπή) αποτέλεσαν την ψυχή του ιστορικού «Καφεθέατρου» που σημάδεψε την πολιτιστική ζωή της πόλης. Πέρυσι, ο Μανώλης Πουλής είχε συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους του Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και της Indigo View για τον Alpha, «Οι Επισκέπτες», ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Για το θέατρο και τα Χανιά, είχε δηλώσει στο παρελθόν:

Το γεγονός είναι ότι μια πόλη στο πληθυσμιακό μέγεθος των Χανίων, έχει μεγάλο αναλογικά μέρος του κόσμου της που ασχολείται με το θέατρο, θα έπρεπε να οδηγήσει τις δημοτικές αρχές και τους φορείς του πολιτισμού, να αναζητήσουν διεξόδους γι’ αυτό το ανθρώπινο δυναμικό.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του θεάτρου στην πόλη μας. Κι αυτό το βασίζω στο ότι πολλά νέα παιδιά ψάχνουν να βρουν λύσεις στα αδιέξοδα της σημερινής κοινωνίας, σε συλλογικότητες τις οποίες προσφέρει η ΤΕΧΝΗ. Αρκεί εμείς οι παλαιότεροι να μην μπαίνουμε εμπόδιο στις αναζητήσεις τους. Επίσης, υπάρχει ένα θεατρόφιλο κοινό το οποίο αναζητά το καλό θέατρο και ευτυχώς μέχρι τώρα εξακολουθεί να ψάχνει.

Σ’ αυτές τις αναζητήσεις εντάσσω και την απαλλαγή της θεατρικής τέχνης από την έννοια της υποκριτικής. Αρκετή υποκρισία υπάρχει στην κοινωνία μας, ας μην την εντάξουμε και στο θεατρικό χώρο. Όπως έλεγε κι ο Μαγιακόφσκι «Το θέατρο δεν αντανακλά σαν τον καθρέφτη, αλλά μεγεθύνει σαν φακός». – efsyn.gr

Keywords
Αναζητήσεις
κηδεια μανώλη πουλή
Τυχαία Θέματα