Περιστατικό μεταδοτικής φυματίωσης στο Νοσοκομείο Βόλου

00:05 11/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιστατικό μεταδοτικής φυματίωσης ανοιχτού τύπου νοσηλεύτηκε χθες βράδυ (9-5-2019) στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τη νόσο. Ο ασθενής είναι νεαρός Αφγανός και όπως ενημέρωσε είχε ταξιδέψει με τραίνο από την Λάρισα στο Βόλο. Ως εκ τούτου, ενημερώθηκε και η Υγειονομική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνει έλεγχος στους υπόλοιπους επιβάτες της αμαξοστοιχίας, χωρίς να έχει αναφερθεί, μέχρι τώρα, κάτι ανησυχητικό.

Ο νεαρός μετέβη εμπύρετος στα επείγοντα του Νοσοκομείου

Βόλου και με προβλήματα στο αναπνευστικό. Μετά τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από φυματίωση ανοικτού τύπου, που είναι μεταδιδόμενη νόσος.
Μεταφέρθηκε ακολούθως, στην Α’ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, όπου μπήκε σε καραντίνα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Επειδή ωστόσο, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση του νεαρού αλλοδαπού είναι σοβαρή, αποφασίστηκε η διακομιδή του στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Όπως ο ίδιος ο ασθενής ενημέρωσε τους γιατρούς του Νοσοκομείου, παλιότερα είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα