Περισσότερο νευρικοί οι άντρες, σε περιοχές όπου βρίσκονται πολλές γυναίκες

11:23 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ παρουσιάζουν τώρα μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία, οι άντρες γίνονται πιο βίαιοι, οξύθυμοι και νευρικοί, όταν τριγύρω υπάρχουν πολλές γυναίκες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ράιαν Σαχτ του Πανεπιστημίου της Γιούτα, συσχέτισαν στατιστικά στοιχεία από τις επίσημες απογραφές στις πολιτείες των ΗΠΑ, με στοιχεία εγκληματικότητας από το FBI.

Από

τις αναλύσεις προκύπτει ότι, όσο αυξάνεται σε μια περιοχή η αναλογία των ανδρών στον πληθυσμό σε σχέση με τις γυναίκες, τόσο μειώνονται τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας, ακόμη κι αν σε αυτές τις περιοχές υπάρχει φτώχεια.

Αντίθετα, όσο πιο πολύ αφθονούν οι γυναίκες σε μια περιοχή, τόσο οι άνδρες γίνονται πιο ανταγωνιστικοί και επιθετικοί, κάτι που πιθανώς έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες (απόκτηση συντρόφου, εκτοπισμός ανταγωνιστή κ.α.). Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, όταν υπάρχει υπερεπάρκεια γυναικών, οι άνδρες τείνουν να κάνουν σπανιότερα μονογαμικές σχέσεις και να αναζητούν πολλές γυναίκες συντρόφους.

Οι ειδικοί λένε πάντως ότι, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση των γυναικών, οι άντρες προσαρμόζουν, κάθε φορά, τη συμπεριφορά τους. Σε πρακτικό επίπεδο, οι ερευνητές προτείνουν: οι αρχές θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους όχι τόσο στα μέρη όπου αφθονούν οι άνδρες, αλλά εκεί που υπάρχουν πολλές γυναίκες.

Ωστόσο παραμένει αβέβαιο το κατά πόσο η διαπίστωση αυτή, σε σχέση με την επιθετικότητα των αντρών και τις γυναίκες, ισχύει για όλες τις χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα