Περιορισμοί στην κυκλοφορία: Συμμόρφωση για τους πολλούς – Στόχος οι «απείθαρχοι»

19:41 21/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμμορφώνονται με τα δραστικά μέτρα αυτοπροστασίας οι πολίτες, που έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους μόνο για τα απαραίτητα. Ελάχιστοι κυκλοφορούσαν το Σάββατο, οι περισσότεροι για προμήθειες στα σούπερ μάρκετ, μιας και οι λαϊκές αγορές ήταν κλειστές, ενώ άδειασαν από κόσμο τα πάρκα και τα άλση.

Έρημοι οι δρόμοι, κλειστά τα πάρκα, οι περισσότεροι στο κέντρο της Αθήνας τηρούν το «μένουμε σπίτι» και συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ειδικών. Ανάλογη ήταν η εικόνα στην περιφέρεια.

Αρκετοί ήταν όμως και οι πολίτες

οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες, αν και το άλσος της Νέας Σμύρνης είναι κλειστό οι πολίτες βγήκαν να τρέψουν και να περπατήσουν απέξω.

Την άδεια Διονυσίου Αρεοπαγίτου εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι και βγήκαν για περπάτημα και τρέξιμο.

Παρά τις συστάσεις αρκετοί βγήκαν με το ποδήλατο για βόλτα ενώ και οι παραλίες είχαν κόσμο.

Από όλες τις ηλικιακές ομάδες,οι νέοι σε όλο τον κόσμο είναι αυτοί που φαίνεται πως αψηφούν περισσότερο τις αυστηρές οδηγίες για αυτοπεριορισμό.Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί.Κανείς δεν είναι άτρωτος στον ιό.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης περιπολικό προέτρεπε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους.

Δεν λειτούργησαν το Σάββατο οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα. Οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών αττικής διέθεσαν τα προϊόντα που είχαν προς πώληση στην περιφερειακή ενότητα δυτικής αττικής προκειμένου να εφοδιαστούν κοινωνικά παντοπωλεία και ιδρύματα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα πραγματοποιούνται με τους μισούς παραγωγούς, εκ περιτροπής, οι πάγκοι των οποίων θα πρέπει να έχουν απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Η κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 21/3 ήταν μειωμένη.

Σύλληψη Μητροπολίτη

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς την Παρασκευή 20/3 άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου.
Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος,ενώ την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο.
Σημειώνεται ότι ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα,ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.

Ο Δήμος Κηφισιάς εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς δέχεται καταγγελίες ότι άγνωστα άτομα, ισχυριζόμενα πως είναι δημοτικοί υπάλληλοι, ζητούν να εισέλθουν σε οικίες συμπολιτών μας με την πρόφαση ότι μοιράζουν μάσκες και αντισηπτικά, κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Παρακαλούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, να είναι πολύ προσεκτικοί και να επικοινωνούν με την Ελληνική Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα