Περιοδείες και ομιλίες για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς

14:57 8/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλιμακώνεται σταδιακά η προεκλογική μάχη των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, εν μέσω διαφωνιών ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών.

Πάντως, τόσο η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στη Real News, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την περιοδεία του στον Πύργο, εστίασαν

στη μαζική συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών στο εγχείρημα.

«Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής, δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε την Κυριακή σε στελέχη των εργατικών και επαγγελματικών χώρων στη Θεσσαλονίκη, στο ΤΕΕ/ΤΚΜ απευθύνοντας κάλεσμα σε συστράτευση όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

«Θα κάνουμε μαζί ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε και πάλι μεγάλη την Κεντροαριστερά. Αυτή η παρουσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την κυβέρνηση της εξαπάτησης, να τελειώνουμε τα ψέμματα, τις ιδεοληψίες, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία» είπε η κ. Γεννηματά.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο, δεν θα επιστρέψουμε στη συντηρητική οπισθοδρόμηση» υπογράμμισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αναφορά που έκανε από τη ΔΕΘ τονίζοντας ότι «βλέπει την ανάπτυξη ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των ισχυρών».

«Ακούσαμε από την άλλη τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο». Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει» ανέφερε.

Ο Σ.Θεοδωράκης στην Πάτρα

Με μια ανάρτηση στο facebook αποχαιρέτησε το πρωί της Κυριακής την Πάτρα ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στον Πύργο. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Πάτρα σε ευχαριστώ.

Υπάρχουν μέρες – και δεν μπορώ να το κρύψω – που η πολιτική με κουράζει. Οι διαδικασίες, οι γκρίνιες για δευτερεύοντα θέματα, οι υπερβολές των συγκρούσεων… είναι οι μέρες που στις παύσεις τους απλώνεται μια αίσθηση ματαιότητας. Και υπάρχουν μέρες που η πολιτική σε απογειώνει. Οι συζητήσεις με τους ανθρώπους, τα θετικά νεύματα, τα χαμόγελα, οι ενθαρρυντικές κουβέντες, οι συνωμοτικοί διάλογοι που δείχνουν ότι καταλαβαινόμαστε πλέον. Είναι ωραίες αυτές οι μέρες. Ευχαριστώ ξανά τις φίλες και τους φίλους και όσους συνάντησα αυτό το Σάββατο στην Πάτρα. Ήσασταν η καλύτερη παρέα. Και ας έγιναν όλα τόσο γρήγορα».

Ο κ. Θεοδωράκης είχε ανοιχτή συνάντηση με πολίτες, φορείς και ΜΜΕ της πόλης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι: «Η πορεία για τη δημιουργία ενός μεγάλου δυνατού προοδευτικού Κινήματος έχει ξεκινήσει. Κανείς δεν θα το σταματήσει. Οι μικρές γκρίνιες και τα μουρμουρητά δεν αλλάζουν την πορεία. Ο κόσμος περιμένει τις τελευταίες μας αποφάσεις, να μάθει την ημερομηνία και βέβαια να προσέλθει ομαδικά στις κάλπες».

Τη δέσμευσή του για τη ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, τη δημιουργία ενός μαζικού, θεσμικού κόμματος και τη σύγκρουση με τα κατεστημένα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ρέθυμνο.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα