Περιφερειακή Σύνθεση: Πάντα δίπλα στον πολίτη της αν.Μ.Θ.

08:16 28/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Για άλλη μία φορά λοιπόν συμμετείχαμε σε μία συνεδρίαση που δεν «πιάνει το σφυγμό» της τοπικής επικαιρότητας, άρα δεν απαντάει στις ανάγκες των πολιτών και στην προοπτική της περιφέρειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Σύνθεση» με αφορμή την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Π/Σ αν.Μ.Θ. με τηλεδιάσκεψη. «Παρά την αδράνεια της διοίκησης, εμείς παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας που βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να καταχραστεί την εξουσία που του δόθηκε και να την μετατρέψει σε ιδιωτικό σωσίβιο

για να βγει από τον ωκεανό της ανεπάρκειας του» τονίζει στην ίδια ανακοίνωση.

Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Με δική μας πρωτοβουλία συζητήθηκαν στο Συμβούλιο θέματα όπως: η ολιγωρία της διοίκησης για συζήτηση της ΜΠΕ για την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Ασπροβάλτας – Καβάλας (Ν. Καρβάλης) -χωρίς να πάρουμε σαφείς απαντήσεις-, ο καθαρισμός των ρεμάτων εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν έντονες πλημμύρες σε Έβρο και Ροδόπη πρόσφατα και ακούσαμε τους αρμόδιους να παραδέχονται ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της ΑΜΘ χρήζει συζήτησης σε ειδική συνεδρίαση (αλλά δεν μας είπαν γιατί δεν την προκαλούν).
Πάλι με δική μας πρωτοβουλία υιοθετήθηκαν δύο ψηφίσματα: Το ένα αφορά την καταδίκη της βίας κατά των γυναικών, που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί έντονα την επικαιρότητα, ωστόσο η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει συστήσει ακόμα την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το άλλο αφορά στη θέσπιση τροπολογίας μεταβατικής διάταξης που αφορά στο αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της ΠΑΜΘ, το οποίο προκαλεί σημαντικά προβλήματα ειδικά στις τουριστικές περιοχές.
Από παράταξη της αντιπολίτευσης συζητήθηκαν και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αμπελουργών του Νομού Καβάλας που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής με τους αρμόδιους να «έχουν δρομολογήσει επαφές με το υπουργείο»… χωρίς όμως να έχουν αποστείλει την απαιτούμενη τεκμηρίωση με τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για τις αποζημιώσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση παρακολουθήσαμε και τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, που ο κος Μέτιος κατά την συνήθη πρακτική του άφησε αναπάντητες.
Για άλλη μία φορά λοιπόν συμμετείχαμε σε μία συνεδρίαση που δεν «πιάνει το σφυγμό» της τοπικής επικαιρότητας, άρα δεν απαντάει στις ανάγκες των πολιτών και στην προοπτική της περιφέρειας.
Παρά την αδράνεια της διοίκησης, εμείς παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας που βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να καταχραστεί την εξουσία που του δόθηκε και να την μετατρέψει σε ιδιωτικό σωσίβιο για να βγει από τον ωκεανό της ανεπάρκειας του».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα