Περιφέρεια Κρήτης: Ψηφιακός εξοπλισμός 2,5 εκατ. ευρώ σε σχολεία του νησιού

18:10 23/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα από την Περιφέρεια Κρήτης η παράδοση του ψηφιακού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών σε σχολικές μονάδες του νησιού.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» με 2,5 εκ. ευρώ και αφορά στην προμήθεια σταθερών και φορητών υπολογιστών, εξοπλισμό για βιντεοπροβολές, ψηφιακούς εκτυπωτές, σετ ρομποτικής, καθώς και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σήμερα,

από το 53ο και το 54ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ξεκίνησε η παράδοση του εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα ακολουθήσουν και σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα την εκπαιδευτική διαδικασία, αναβαθμίζοντας τον ψηφιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό σχολικών μονάδων σε όλη την Κρήτη. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο, αλλά και με τις υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις μας για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων ή τη συντήρηση των υφιστάμενων, στηρίζουμε το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κρήτης».

Στην πρώτη μέρα παράδοσης του ψηφιακού και τεχνολογικού εξοπλισμού παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανόλης Καρτσωνάκης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανόλης Μπελαδάκης, η διευθύντρια του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, Ελένη Μεϊμάρη και ο διευθυντής του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, Παναγιώτης Ζεγκίνογλου.

Η κα. Κουτεντάκη από την πλευρά της τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων. Μετά την χορηγία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, τάμπλετ, σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, συνεχίζουμε με την παράδοση νέου σύγχρονου εξοπλισμού αξίας 2,5 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020. Ενισχύουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, ενδυναμώνουμε τη μάθηση και εκσυγχρονίζουμε την ψηφιακή και τεχνολογική υποδομή των σχολείων μας. Γνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, ώστε, όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με καλύτερους όρους και πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία».

Ο κ. Καρτσωνάκης αναφέρθηκε στην έναρξη του προγραμματισμού και σχεδιασμού για την προμήθεια του ψηφιακού υλικού, από τον προκάτοχό του, Γιώργο Τερζάκη, αναφέροντας: «Τα σχολεία επιλέχτηκαν μέσω της εφαρμογής edulabs του Υπουργείου Παιδείας, και βασικό κριτήριο επιλογής αποτέλεσαν οι προτάσεις για εκπαιδευτικά σενάρια χρήσης του αιτούμενου εξοπλισμού και λογισμικού».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, δήλωσε: «Η εκπαίδευση, ως ένα «ζωντανό» και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας οφείλει να εξελίσσεται, να εκσυγχρονίζεται και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που προκύπτουν κάθε φορά».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρεια Κρήτης, Ψηφιακός,perifereia kritis, psifiakos