Πέντε απολύσεις μετά την απεργία – Συγκέντρωση των εργαζομένων την Πέμπτη έξω από την «Ευρωκλινική»

16:13 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν πέρασαν παρά μόλις δύο ημέρες από την πρόσφατη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας στην Αθήνα και τον Πειραιά και σημειώθηκαν απολύσεις, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων,εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων: «Το κλαδικό σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία

της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, η οποία 2 μέρες μετά την απεργία του κλάδου για την συλλογική σύμβαση εργασίας, προχώρησε σε απολύσεις 5 εργαζομένων με ξεκάθαρο στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας.
Μεταξύ των απολυμένων συναδέλφων συγκαταλέγονται συνδικαλιστές, μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην απεργία του κλάδου.

Η εργοδοσία της Ευρωκλινικής, με πρόσχημα την παραχώρηση τμήματος σε εργολαβική εταιρεία, επιλέγει αυτή την στιγμή, να προχωρήσει σε απολύσεις απεργών και συνδικαλιστών με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Είναι γνωστή η τακτική της εργοδοσίας να συνοδεύει τις αξιώσεις της, για μειώσεις μισθών, για κατάργηση δικαιωμάτων με καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας».

Συνεχίζοντας το σωματείο αναφέρει ότι: «Η επιτυχημένη απεργία των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία την 1η Ιούλη, έδωσε ηχηρή απάντηση στις εργοδοτικές απαιτήσεις. Έγινε ένα βήμα για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους. Αυτό ενόχλησε τους μεγαλοκλινικάρχες, που προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα