Πελοπόννησος: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για πιθανές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών

13:01 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα της πιθανής επένδυσης στην ορεινή Πελοπόννησο με εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Η ερώτηση καταγράφει απόψεις αντίθετες με την πιθανή επένδυση και επιχειρηματολογεί γύρω από αυτές.

Η ερώτηση κάνει λόγο για αλλαγές στο φυσικό τοπίο, για διατάραξη του οικοσυστήματος, για τόπους με ιδιαίτερη πολιτιστική και αρχαιολογική σημασία, για περιοχές Natura, για δίκτυα μονοπατιών, για ιστορικές τοποθεσίες και για μνημεία φύσης, μεταξύ άλλων.

Οι βουλευτές -ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού- ρωτούν να μάθουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της αδειοδότησης, ποια είναι τα ακριβή μεγέθη και τα χαρακτηριστικά του έργου ή των έργων και εάν έχουν ληφθεί υπόψη από τα υπουργεία θέματα όπως αυτά του τουρισμού, της οπτικής και της ακουστικής, του φυσικού περιβάλλοντος, του τοπίου και των επαγγελματιών.

Επίσης, ρωτούν το υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας για το θέμα που έχει να κάνει με τις πολλές αιτήσεις χορήγησης βεβαιώσεων παραγωγού και τις αξιολογήσεις αυτών μέσω του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πελοπόννησος, Ερώτηση, ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ,peloponnisos, erotisi, syriza-p s