Πέφτουν οι τόνοι στο Αιγαίο – Παραμένει η επαγρύπνηση (video)

21:04 27/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένει η Ελλάδα όσο η παράνομη τουρκική NAVTEX βρίσκεται σε ισχύ. Ο κύριος όγκος των τουρκικών πλοίων αποχωρεί από το Αιγαίο, το Ουρουτς Ρέις παραμένει στο λιμάνι της Αττάλειας και η προπαγάνδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι οι σεισμικές έρευνες ξεκίνησαν, διαψεύδεται.

Στην εμπρηστική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν και στα εκβιαστικά

διλήμματα του Τούρκου προέδρου για αναμέτρηση ή συνομιλίες, η Αθήνα διαμηνύει κατηγορηματικά ότι διάλογος με απειλές δεν υφίσταται.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε: «Επί της αρχής βεβαίως θα μιλάμε και με την Τουρκία και με κάθε μας γείτονα. Να μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού για να μοιράσουμε τα δικά μας, ας το ξεχάσει ο κύριος Ερντογάν».

«Πρέπει να αναστοχαστεί η κυβέρνηση τα όσα έχει κάνει, εδώ και ένα χρόνο και ειδικά να ακούσει ό,τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε στο κανάλι της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

«Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει αυτό το οποίο κάνει, έχει σαφή στόχευση ο κ. Ερντογάν το 2023 και αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα πρέπει να είμαστε με τα αντανακλαστικά ψηλά», δήλωσε στον Alpha 9,89, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

«Η εμπλοκή του ξένου παράγοντα -των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ- για τη λεγόμενη “αποκλιμάκωση της έντασης” στα ελληνοτουρκικά, ουσιαστικά στρώνει το έδαφος για διευθετήσεις υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Γιατί κανείς δεν μιλάει για το πού βρίσκεται και το Γιαβούζ στην ελληνική ΑΟΖ; Δεν είναι περίεργο που το κρύβουν»; δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολίασε πως: «Είναι πλάνη να πιστεύουμε ότι η κ. Μέρκελ δουλεύει υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, υπέρ των συμφερόντων της Γερμανίας δουλεύει και με τον κ. Ερντογάν έχει μία πολύ καλή συνεννόηση».

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Θωμάς, Νίκος Μελέτης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα