Π.Ε. Σερρών: Αναστάτωση για την αναστολή εφημεριών στα Κ.Υ. Στρυμονικού & Μαυροθάλασσας

14:04 2/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναστάτωση επικρατεί τους κατοίκους της περιφέρειας των Σερρών, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης,  Δημήτρη Τσαλικάκη, με την οποία αναστέλλεται η 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Μαυροθάλασσας και Στρυμονικού , όπως επίσης και η λειτουργία 13  Περιφερειακών Ιατρείων , λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείου Σερρών, από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από την Κυριακή 1η Νοεμβρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία των

Περιφερειακών Ιατρείων: Ν. Σκοπού, Σκουτάρεως ,Πεντάπολης, Εμμανουήλ Παππά, Χρυσού, Ν.Σουλίου, Αγίου Πνεύματος, Αμπέλου, Μητρουσίου, Προβατά , Σκοτούσσας, Αναγέννησης και  Παλαιοκάστρου. Με την ίδια απόφαση, μετακινούνται από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών 5 ιατροί Γενικής Ιατρικής και 2 Παθολογίας, οι οποίοι θα  παρέχουν πρωινή υπηρεσία και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Αποδείχθηκε ότι, η Πολιτεία ήταν ανέτοιμη να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας ενόψει της πανδημίας. Στα χωριά μας έχουμε ένα ηλικιακά γερασμένο πληθυσμό, που μένει χωρίς γιατρό, ενόψει χειμώνα και κατά τη διάρκεια πανδημίας .Το Υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε να στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας και φτάνουμε τώρα ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας το Κ.Υ. Στρυμονικού να μην εφημερεύει» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Στρυμονικού Χρήστος Τυριακίδης.

Ως τις 15 Νοεμβρίου τα Κέντρα Υγείας Μαυροθάλασσας και Στρυμονικού θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και μέχρι τις 3 μ.μ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα