ΠΔΜ: Σε διαγωνισμό διαστημικής στο Μεξικό θα συμμετάσχει η ομάδα αεροδυναμικής ASPiRE (video)

12:42 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η ομάδα αεροδιαστημικής Aspire, έχει προκριθεί για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό Spaceport America Cup, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Μεξικό.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ηρακλής Μπλατσούκας, «στόχος της ομάδας είναι η κατασκευή

ενός πυραύλου στερεού καυσίμου, ο οποίος θα φτάσει σε ύψος 10.000 πόδια, θα λαμβάνει ατμοσφαιρικές μετρήσεις και στο απόγειό του, θα απελευθερώσει ένα αλεξίπτωτο προκειμένου να επιστρέψει ομαλά στη Γη».

Η ομάδα ASPiRE (Aerospace Research Engineering) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από ένα σύνολο φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα κοινά ενδιαφέροντα στις αεροδιαστημικές εφαρμογές, καθώς και η διάθεση να εξερευνήσουν και να μάθουν άγνωστους και διαφορετικούς τομείς, αποτέλεσε τον κύριο λόγο της δημιουργίας της. Πλέον αποτελεί την επίσημη ερευνητική ομάδα αεροδιαστημικών εφαρμογών του πανεπιστημίου. Απαρτίζεται και αντλεί νέα μέλη, κυρίως από τρία από τα Πολυτεχνικά Τμήματα του Πανεπιστημίου, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα