Π.Χρηστίδης: «Η χώρα έχασε μια πολύ σημαντική περίοδο με τη συζήτηση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο»» (audio)

15:47 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι η χώρα έχασε μια πολύ σημαντική περίοδο με τη συζήτηση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας τη Δευτέρα (3/10) στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία να διαμορφώσουν μια νέα πρόταση για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Η χώρα, δυστυχώς,

μένει πίσω. Ενώ στην Ευρώπη και διεθνώς υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, εμείς δεν είμαστε κομμάτι τους, γιατί η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν διχαστικό λόγο, που έχει απογοητεύσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου» σημείωσε.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι «η ρύθμιση του τοπίου στα ΜΜΕ δεν είναι μόνο οικονομικό ζήτημα» επανέλαβε τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι έπρεπε να είχε γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και επεσήμανε «περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ μας έχει προκαλέσει και πολύ άσχημη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αναβλήθηκε η συζήτηση».

Για τα δάνεια των κομμάτων παραδέχτηκε ότι «προβλήματα με τα οικονομικά υπήρχαν σε όλα κόμματα» υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που προχώρησε σε αυτοκάθαρση. Ερωτηθείς αν εξυπηρετούνται κανονικά τα δάνεια του κόμματος εξήγησε ότι, από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, ένα μεγάλο κομμάτι πηγαίνει στην εξυπηρέτηση των δανείων. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι απαιτείται απόλυτη δικαιοσύνη και διαφάνεια, χωρίς κανένα στίγμα.

Για την προσπάθεια ανασύστασης του κεντρώου χώρου διευκρίνισε ότι «η πρόσκληση της κυρίας Γεννηματά για τη συζήτηση περί κεντροαριστεράς είναι διαρκής και αφορά όλα τα κόμματα και της κινήσεις του χώρου. Μετά το προσωρινό “πάγωμα” της συζήτησης περί ηγεσίας με το Ποτάμι, η συζήτηση είναι ανοιχτή και προχωρά».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών που –κάθε τόσο- βλέπουν το φως της δημοσιότητας σημείωσε: «είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές, αλλά δε θεωρούμε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα