Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχθούμε παραβάσεις από την Τουρκία

17:20 5/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε την εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας και δεν θα ανεχθούμε παραβάσεις από τουρκικής πλευράς » δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Αποκόρωνα Χανίων.
Ο κ. Παυλόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα από τους κατοίκους του Βάμου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Απελευθέρωσης της Επαρχίας Αποκορώνου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του αφού αναφέρθηκε στην ιστορική επέτειο τόνισε την ανάγκη, «ως Έλληνες να συγκρατούμε βαθειά χαραγμένη την ιστορική μας μνήμη,

να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και την εμπέδωση του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου».
Για μία ακόμα φορά ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας: «Η ελευθερία και η πατρίδα πάνω από όλα αλλά υπό όρους αρραγούς ενότητας. Στην εύρωστη σήμερα Δημοκρατία μας μπορούμε να διαφωνούμε σε πολλά. Μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας. Όταν όμως πρόκειται για την πατρίδα, όταν πρόκειται για το μέλλον του λαού μας και του έθνους μας εκεί μια λέξη υπάρχει, ένας όρος, ενότητα». O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση στον Βάμο με θέμα «Η Μεταπολιτευτική Επανάσταση 1895-1896 & η απελευθέρωση του Αποκόρωνα» που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Τοπική Κοινότητα Βάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου «Ο Πρίνος».
Το Α΄μέρος της εκδήλωσης στον Βάμο ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, ενώ αμέσως μετά επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων, προσκλητήριο πεσόντων, καθώς και κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος απηύθηνε και χαιρετισμό. Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθηναν οι διοργανωτές. Ο Αιδεσιμολογιώτατος Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Καθηγητής – Θεολόγος, Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» έκανε αναφορά στα γεγονότα. Το Α΄ μέρος του προγράμματος έκλεισε με απαγγελία ποιήματος με τίτλο «Πολιορκία Βάμου» του Γεωργίου Παντελάκη, ριζίτικο τραγούδι από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «Ο Αποκόρωνας» και κρητικούς χορούς από ομάδα νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου «Ο Πρίνος».
Στο Β΄ μέρος της εκδήλωσης, στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στις Βρύσες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρυχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Αποκορώνου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα