Παρουσιάζεται στις 4 Μαρτίου το Μουσείο της Αργούς

21:03 25/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Μουσείο της Αργούς παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο». Αυτό ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο διανθίσθηκε με αρκετές κόντρες, αναφορικά και με το ταξίδι δημοτικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, αλλά και την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το το πως πρέπει να φέρεται ο πρόεδρος του Δ.Σ., έπειτα από αναφορά που είχαν κάνει 12 σύμβουλοι

της αντιπολίτευσης

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Μπέος, στη διάρκεια της ενημέρωσης, στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση, επειδή το θέμα αφορά την πόλη και τόνισε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους.

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το θέμα της μετακίνησης του προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε αποστολή αντιπροσωπείας για την επισφράγιση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Δήμου του Gingdao της περιοχής του Shinan της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών Τ. Δουλόπουλος, Κ. Γαργάλας και Θ. Διαμαντένιας έκαναν ερωτήσεις για την αποστολή και ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ενημέρωσε ότι η πόλη έχει 10 εκ. πληθυσμό και έγινε πρόσκληση για αδελφοποίηση των δύο πόλεων και στο ταξίδι ακτός από τους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΔΕΥΑΜΒ θα μετάσχουν επιχειρηματίες, που έχουν σχέση και με το real estate, αλλά και ξενοδόχοι. «Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να στηρίξει την οικονομική συνεργασία και εξέλιξη των δύο πόλεων και αυτές οι συνεργασίες είναι προς όφελος των επιχειρηματιών και της πόλης», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου, θα έρθει αντιπροσωπεία Κινέζων στο Βόλο.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, είπε ότι δεν μπορεί να στηρίξει το ταξιδάκι αναψυχής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, απάντησε ότι δεν είναι αναψυχή, αλλά ένα ταξίδι τριών ημερών με 16 ώρες διαδρομή.

Έγγραφο Υπουργείου για αναφορά συμβούλων

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Μουλάς ανέγνωσε έγγραφο που εστάλη από την Αποκεντρωμένη κι αφορά απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε αναφορά συμβούλων των μειοψηφιών στις 22 Ιανουαρίου 2019, για τη στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις συνεδριάσεις.

Ο κ. Μουλάς, σχολιάζοντας είπε ότι «Γι αυτό θα πρέπει να με βοηθάτε….Εγώ θα κάνω τη «Λευκή Βίβλο» και θα ανεβάσουμε και θεατρική παράσταση» και επανειλημμένα έψεξε τον παρόντα κ. Γαργάλα, έναν από τους 12 συμβούλους για την αναφορά, καθώς η απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο, εκθέτει τους 12, σύμφωνα με τον κ. Μουλά

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα