Παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο Γιάννης Σπιλάνης

01:10 28/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος του για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου παρουσίασε στα ΜΜΕ της Σάμου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,Γιάννης Σπιλάνης . Τον Γιάννη Σπιλάνη παρουσίασε στα ΜΜΕ ο υποψήφιος από την Σάμο Μανόλης Κάρλας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας, στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στα χαρακτηριστικά

της νησιωτικότητας και στην ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικά, πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη, στον τουρισμό, καθώς και στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Δήλωσε ότι δεν ήρθε στην Σάμο για να μάθει τα προβλήματα του τόπου καθώς αυτά τα «μελετά και τα παλεύει μαζί με τις συναδέλφους περιφερειακές συμβούλους εδώ και 4,5 χρόνια».

Επισήμανε την ανάγκη της συνεργασίας με την νεολαία με την καθιέρωση περιφερειακών συμβουλίων διαβούλευσης νέων όπου θα καταθέτουν τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που συζητούνται και στο περιφερειακό συμβούλιο. «Δεν είναι δυνατόν να συζητούνται τα έργα του νέου ΕΣΠΑ που θα ολοκληρωθούν περίπου το 2030 χωρίς να συμμετέχουν στον σχεδιασμό τους οι νέοι» δήλωσε ο κ. Σπιλάνης .

Για το θέμα του τουρισμού ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται για τον τουρισμό εδώ και 20 χρόνια είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο . Ακόμη στην Σάμου είπε ψάχνουν για brand name όταν υπάρχει ο ξακουστός ανά την υφήλιο Πυθαγόρας ο Σάμιος, το Ευπαλίνειο Όρυγμα και τόσα ακόμη αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία. Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν φτάνει είπε , χρειάζεται ένας έξυπνος τρόπος για να το « πουλήσεις» και να προσελκύσεις κόσμο στο νησί.

Για το θέμα της παραγωγής που υπάρχει στο νησί, κρασί, λάδι κ.α δήλωσε ότι πρέπει να συνδεθεί η αγροτοδιατροφή με τον τουρισμό.

Τέλος για το προσφυγικό- μεταναστευτικό είπε ότι αντί η Περιφέρεια να δημιουργήσει Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και σε συνεργασία με το Υπουργείο και τους Δήμους να παρακολουθεί και να σχεδιάζει ειδικές παρεμβάσεις με βάση τα προβλήματα που εντοπίζει, επέλεξε ανταγωνισμό στους Δήμους με Κοινωνικά Παντοπωλεία.

The post Παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο Γιάννης Σπιλάνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα