Πάρκο με φωτοβολταϊκά 50mW ετοιμάζει ο δήμος Βόλου

15:02 9/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενεργειακό πάρκο με φωτοβολταϊκά πάνελ ετοίμασε ο δήμος Βόλου και θα τον καταθέσει για χρηματοδότηση για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Το πάρκο θα έχει ισχύ 50 megawatt με κόστος 25 με 30 εκ. ευρώ και από τη στιγμή που θα τεθεί σε λειτουργία θα εξασφαλίσει πλεόνασμα τριών εκατομμυρίων ευρώ το οποίο μπορεί να προσφερθεί ως έκπτωση σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Εξετάζονται δε δύο σημεία για την κατασκευή του, ένα με 700 στρέμματα κοντά

στις Αλυκές και ο δύετερος 1000 στρεμμάτων στη Ν. Αγχίαλο.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι ο δήμος Βόλου πρωτοπορεί σε αυτό το θέμα και μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνου θα εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Επιπλέον ο κ. Μπέος ζήτησε μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα και αναφέρθηκε σε δύο νέες μελέτες για σχολικά κτίρια σε Βόλο, Ν.Ιωνία. Αγριά και Νέα Αγχίαλο. “Είναι ντροπή να υπάρχουν σχολεία με κοντέινερ. Πρέπει να θωρακίσουμε τα σχολεία μας” πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι η μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων της ΔΕΥΑΜΒ έχει ολοκληρωθεί κατά 80% και έκανε λόγο για ένα έργο με προβλεπόμενο κόστος 18 εκ. ευρώ που θα διασφαλίζει τα νερά μέσω πηγών, θα τα συγκεντρώνει και θα γίνεται η μεταφορά τους στο δυτικό μέτωπο ( Αγχίαλο, Μάραθο, Κριθαριά και τις γύρω περιοχές).

Αναφερόμενος στο Πανθεσσαλικό στάδιο και στο αίτημα του δήμου να περάσει στην ευθύνη του επέρριψε ευθύνες στο βουλευτή Αλ. Μεϊκόπουλο για την ακύρωση της συμφωνίας. “Έπρεπε ήδη να βρίσκεται στον Δήμο, να το συντηρεί, να το αξιοποιεί και να είναι ανοιχτό για τις ανάγκες των πολιτών” τόνισε.

Αναφερόμενος στον περιφερειακό, είπε ότι στην συνάντησή του στην Αθήνα με τον κ. Καραμανλή, ο ίδιος ο υπουργός του έθιξε το θέμα. Ο Αχ.Μπέος είπε ότι θα έχει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για το θέμα. “Πρόσφατα ο κ. Αγοραστός ενδιαφέρθηκε για τον κυκλικό κόμβο στη Μπουρμπουλήθρα και μας ζήτησε από την ιδιοκτησία της η ΔΕΥΑΜΒ δύο μέτρα για να οριοθετηθεί και από εκεί να ξεκινήσει η σύνδεση και επέκταση του περιφερειακού μέχρι τα Λεχώνια” είπε χαρακτηριστικά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα