Ο «Β. Κικίλιας» εμφανίζεται ως αποστολέας στο παγιδευμένο πακέτο προς ΔΝΤ (video)

19:44 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας για την έκρηξη παγιδευμένου πακέτου στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο δυτικό Παρίσι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρούνο Λε Ρου. Από την έκρηξη μια υπάλληλος υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το δέμα είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα

και ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα του Β. Κικίλια.

Αυτό έκανε την Ελληνική Αστυνομία να ζητήσει από τις γαλλικές αρχές φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης στο Παρίσι.

Όπως έγινε γνωστό, έλαβε δύο φωτογραφίες που δείχνουν το δωμάτιο στο οποίο εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος, ο οποίος είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας διοικητικής υπαλλήλου του ΔΝΤ, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν έχει γίνει κάποια μαζική αποστολή παγιδευμένων δεμάτων προς Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο, έχοντας και την εμπειρία του 2010, που η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε στείλει φακέλους σε πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη, εκ των οποίων ένας εντοπίστηκε στην Καγκελαρία στο Βερολίνο και προοριζόταν για την Άνγκελα Μέρκελ και ένας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με προορισμό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε είχαν σταλεί και άλλοι φάκελοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Ελλάδα πριν φύγουν, μεταξύ των οποίων και ένας ο οποίος είχε παραλήπτη τον κ. Σαρκοζί στο Παρίσι.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να σχετίζονται οι παγιδευμένοι φάκελοι για τον κ. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, κρίνοντας από την εκρηκτική ύλη, καθώς τόσο αυτός που εξερράγη, όσο και αυτός στο Βερολίνο, περιείχαν μικρή ποσότητα, γι’ αυτό και ο τραυματισμός της υπαλλήλου του ΔΝΤ δεν προκάλεσε κίνδυνο για την ζωή της.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, νωρίτερα, προανήγγειλε διεθνή έρευνα για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα