Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την ανεργία

21:40 14/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Όσο αυξάνει η ανεργία τόσο αυξάνονται τα φαινόμενα τύπου Γκρίλο, μακριά από την πολιτική και καταγγελία των πάντων υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε επανασχεδιασμό στο σύνολο των διαρθρωτικών κονδυλίων που ήδη υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, με στόχο να υπάρξει επανασύνδεση των κονδυλίων αυτών με τις υπάρχουσες ανάγκες, ιδιαίτερα στο νότο. Καταγράφοντας την πολιτική εικόνα ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως, αν μειωθεί η ανεργία, τόσο θα εξαφανίζονται τα φαινόμενα απομάκρυνσης των νέων από την πολιτική και οι πιθανότητες κοινωνικών εκρήξεων.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ στρέφει πλέον την προσοχή της στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, επισήμανε πως επείγει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της ενέργειας όπου επισήμανε πως η άνοδος των τιμών έχουν επί της ουσίας ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του Μάιου το θέμα των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, που όπως είπε είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις:

Α. Σαμαράς: H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία

Keywords
Τυχαία Θέματα