Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δημοσιεύματα περί σεισμού 9,5 Ρίχτερ

11:29 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, για τα δημοσιεύματα περί εκδήλωσης μεγάλου σεισμού στην Κρήτη μέσα στον Αύγουστο. Τη δικογραφία θα σχηματίσει η Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία καλείται να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Τη διερεύνηση

της υπόθεσης από τις αρχές ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη ψευδώς στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήγαγαν πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τέτοιοι σεισμοί δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ούτε κατά τους ιστορικούς χρόνους, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στον ελλαδικό χώρο δε μπορούν να δώσουν τέτοια μεγέθη.

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ
Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 12:30′ μετά τα μεσάνυχτα, νοτίως της Γαύδου, σε εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα νότια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αναφερθεί ζημιές και προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα