Παρεμβάσεις στο θυρόφραγμα Πυργακίου και στον Ενιπέα ποταμό

16:59 15/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες συντήρησης του θυροφράγματος Πυργακίου και καθαρισμού της κοίτης των ποταμών Ενιπέα και Πηνειού. Το έργο προϋπολογισμού 246.000,00 € περιλαμβάνει την απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης από την κοίτη των ποταμών Ενιπέα και Πηνειού και τη συντήρηση θυροφράγματος Πυργακίου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και αυτό υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης

Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε : «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές».

Αναλυτικά οι εργασίες:
α) ο καθαρισμός της κοίτης του Ενιπέα ποταμού από φερτά υλικά, απορρίμματα, μπάζα και βλάστηση (φυτά, θάμνους, δενδρίλια) σε σποραδικές θέσεις πλησίον των οικισμών των Δ.Δ. Βασιλή, Ευυδρίου και Υπέρειας του Δήμου Φαρσάλων.
β) ο καθαρισμός, η διαπλάτυνση και η προστασία της κοίτης με συρματοκιβώτια στη θέση του θυροφράγματος Πυργακίου καθώς και η κατασκευή τμήματος της αγροτικής οδού επί της στέψεως του αριστερού αναχώματος του πρανούς μήκους 400 μέτρων με διάστρωση αδρανών υλικών.
γ) η προστασία του δεξιού (στη θέση του αναβαθμού) πρανούς με συρματοκυλίνδρους σε μήκος 30μ., η κατασκευή αναβαθμού από οπλισμένο σκυρόδεμα για την προστασία και στήριξη της κοιτόστρωσης σε μήκος 66μ. καθώς και δύο σειρές συρματοκιβωτίων για την έδρασή της κοιτόστρωσης, στη θέση της γέφυρας Αμπελιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα