Παρεμβάσεις από την Ασ. Σκόνδρα για το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών

12:01 16/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα, προέβη σε παρεμβάσεις, ζητώντας την κατάργηση ή αναστολή επιβολής του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες γενικού καθεστώτος ΦΠΑ.
Αφενός κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, τονίζοντας το αδιέξοδο που δημιουργείται στον αγροτικό κόσμο του Νομού Καρδίτσας, που καλείται σε αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο να καταβάλει 650€ τέλους επιτηδεύματος.

Ταυτόχρονα είχε συνάντηση εργασίας

στο γραφείο του Υπουργού, ζητώντας να μην επιβαρυνθεί αυτή την κρίσιμη στιγμή της επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας, ο πρωτογενής τομέας που εξάλλου αποτελεί την ραχοκοκαλιά για πολλούς οικονομικούς κλάδους και τομείς της ελληνικής περιφέρειας, όπως η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφετέρου η κ. Σκόνδρα έθεσε το ζήτημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και αφού τον ενημέρωσε, ζήτησε τη στήριξη και παρέμβασή του ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα ανώδυνα για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η κ. Σκόνδρα ρωτά τον υπ. Αγροτικής Ανάτυξης:
•“Δεδομένου τις προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του τέλους επιτηδεύματος μέσα στο 2020, με στόχο την ολική κατάργησή του το 2021, εξετάζετε την δυνατότητα παράτασης της υφιστάμενης απαλλαγής επιβολής τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες γενικού καθεστώτος ΦΠΑ, ως μέτρο στήριξης του αγροτικού κόσμου και την γενική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας;”

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα