Παραβίαση κλειδαριάς στο υδραγωγείο Σταγιατών καταγγέλει η ΔΕΥΑΜΒ

15:10 8/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καταγγελία παραβίασης της κλειδαριάς και αντικατάστασής της με νέα, στο υδραγωγείο των Σταγατών, προχώρησε σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοινώθηκε μέσω δελτίου τύπου. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου, η παραβίαση διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου ελέχγου από το συνεργείο χλωρίωσης, ενώ από οπτική παρατήρηση διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί και η αντλία χλωρίωσης, μετά την είσοδο αγνώστων στο χώρο.

Μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί

τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, η ΔΕΥΑΜΒ απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Αναλυτικότερα:

«Κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο υδραγωγείο των Σταγιατών της Δ.Ε. Πορταριάς του Δήμου Βόλου από το συνεργείο χλωρίωσης σήμερα 08.05.2019 και περί της 09:00 πμ, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά (λουκέτο) της πόρτας του οικίσκου της δεξαμενής είχε παραβιαστεί και αντικατασταθεί με νέα, άγνωστη προς την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη προσωρινά η είσοδος στις εγκαταστάσεις μας. Από οπτική παρατήρηση διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί και η αντλία χλωρίωσης, μετά την είσοδο αγνώστων στο χώρο.

Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα