Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

19:22 25/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας για δύο συνεχόμενες ημέρες, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, κάνοντας λόγο για πρόχειρο σχεδιασμό ανοίγματος των σχολικών μονάδων, διαμαρτυρόμενοι και για το ζήτημα των 10.000 απορριφθέντων εκπαιδευτικών

από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι διεκδικούν μεταξύ άλλων:

-Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. -Μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

-Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

-Ίδια δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)

-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, ΠΝΠ, κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα