Παράσταση αφιερωμένη στο συριακό λαό από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ

14:26 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψήφισμα για την αποτυχία επίτευξης εκεχειρίας στη Συρία και τις αποτρόπαιες εικόνες του πολέμου εξέδωσε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων «H πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί με οδύνη και αποτροπιασμό την ανθρωπιστική τραγωδία που κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική μας Συρία με την

αποτυχία επίτευξης εκεχειρίας, την αδυναμία πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό και τον τραγικό απολογισμό θυμάτων, μεταξύ των οποίων δυστυχώς πάρα πολλά παιδιά».
«Τα γεγονότα, οι εικόνες ολέθρου που παρακολουθούμε, συγκλονίζουν, αλλά δεν αρκεί να παραμένουμε απλώς θεατές. Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί και η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε ειρήνευση», αναφέρει η Σύγκλητος και καταλήγει:
«Καταγγέλλουμε τη μαζική εξόντωση αθώων ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό αλλότριων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, και αφιερώνουμε ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό τη μουσικοθεατρική παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, παραγωγής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος».

Η μουσικοθεατρική παράσταση του Λέοντα Α. Ναρ, θα παρουσιαστεί απόψε, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου , στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 20.00, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του ΑΠΘ «Δευτέρες της Τέχνης».

Με θέμα έναν ανεκπλήρωτο έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αναζητά δικαίωση, το έργο του Λέοντα Α. Ναρ αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και μας υπενθυμίζει όχι μόνο ότι οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, αλλά και ότι στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

Για την παρακολούθηση της παράστασης απαιτείται η επίδειξη πρόσκλησης δωρεάν εισόδου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις προσκλήσεις δωρεάν εισόδου από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ έως και τις 27/2/2018 και ώρες 9:00-14:00.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατ’ αρχάς για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ. Τηλεφωνικές κρατήσεις δεν πραγματοποιούνται. Πληροφορίες: 2310 991313, 2310 991346, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα