Παραστάσεις ξένων δημιουργών στο Φεστιβάλ Αθηνών

16:34 20/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις παραστάσεις ξένων δημιουργών φιλοξενούνται έως το τέλος Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Στις 22 και 23 Ιουλίου, ο Μπρετ Μπέιλι, σκηνοθέτης αγαπητός στο ελληνικό κοινό, μαζί με τη νοτιοαφρικανική ομάδα Third World Bunfight παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μία εκδοχή της όπερας του Βέρντι «Μάκβεθ», τοποθετώντας τη δράση στο εμφυλιακό Κονγκό.

Τα βασικά

θέματα που διατρέχουν το έργο, η απληστία, η τυραννία και οι τύψεις αποκτούν νέα βαρύτητα σε αυτό το δραματικό περιβάλλον. Όταν ο στρατηγός Μάκμπεθ και η φιλόδοξη σύζυγός του δολοφονούν τον νόμιμο βασιλιά, ξεσπούν στη χώρα πλήθος συμφορές: εθνικός διχασμός, εθνικές προδοσίες, αδίστακτη εξουσία, ακραία βία και φρικαλεότητες, «ματωμένα» ορυχεία. Ο Βέλγος συνθέτης Fabrizio Cassol ξαναγράφει το μουσικό θέμα του Βέρντι, προσαρμοσμένο για δώδεκα μουσικούς και δέκα ερμηνευτές όπερας. Μαζί τους, επί σκηνής βρίσκεται η διαβαλκανική ορχήστρα No Borders Orchestra, υπό τη διεύθυνση του σέρβου μαέστρου Premil Petrovic.

Στις 23 και 24 Ιουλίου, οι εφευρέτες «του χορού της μινιατούρας» (nanodanse), Μισέλ Αν ντε Με και Ζακό Βαν Ντορμέλ, με την κολεκτίβα Kiss and Cry που δημιουργήθηκε μετά την επιτυχία της ομώνυμης παράστασής τους, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα