Παραολυμπιακοί Αγώνες: 6η η Ελ Λατίφ και 17ος ο Παπαγγελής στην αντοχή

13:35 2/9/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πίστα Fuji International Speedway πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου το αγώνισμα της αντοχής για την ποδηλασία δρόμου των Παραολυμπιακών Αγώνων Tokyo2020. Κάτω από καταρρακτώδη βροχή, ο Νίκος Παππαγελής συμμετείχε στην ενοποιημένη κατηγορία C1-C2-C3 σε έναν αγώνα 79,2 χιλιομέτρων. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά, ήταν μέσα στις πρώτες επιθέσεις, κρατήθηκε στο πρώτο group το οποίο συνεχώς μίκραινε και έμεινε μαζί με τους πρωτοπόρους μέχρι τη μέση του

αγώνα.

Στη συνέχεια, έχασε για λίγο την επαφή και δε μπόρεσε να επανέλθει στο πρώτο group. Οι προσπάθειες που έκαναν από την αρχή οι Βρετανοί αθλητές να οργανώσουν το group ώστε να αυξήσουν τη διαφορά τους, έπιασαν τελικά τόπο και ο Ben Watson έφυγε μπροστά για να τερματίσει σε 2:04:23. Τον ακολούθησε στη 2η θέση ο επίσης Βρετανός Fin Graham αφήνοντας στην 3η θέση τον Γάλλο Alexandre Leaute ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας στο sprint τους Fabio Anobile (Ιταλία) και Jaco van Gass (Μεγάλη Βρετανία). Ο Νίκος Παπαγγελής τερμάτισε στη 17η θέση σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

Λίγες ώρες αργότερα, ξεκίνησε ο αγώνας της Κατερίνας ΕΛ Λατίφ για την ενοποιημένη T1-T2. Η Ελ Λατίφ δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων αθλητριών στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά κατάφερε δίνοντας τις δικές της μάχες, να ολοκληρώσει την προσπάθεια της στην εξαιρετική 6η θέση παίρνοντας ένα πολύ θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανίδα Jana Majunke, το αργυρό η επίσης Γερμανίδα Angelika Dreock Kaeser και το χάλκινο η Αμερικανίδα Jill Walsch.

Με τις προσπάθειες αυτές ολοκληρώθηκε η Ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα της ποδηλασίας των Παραολυμπιακών Αγώνων Tokyo2020.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Παραολυμπιακοί Αγώνες: 6η η Ελ Λατίφ και 17ος ο Παπαγγελής στην αντοχή εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα