Παραμονή στο ΕΛΚ επιθυμεί ο Όρμπαν – Θα αντικαταστήσει τις επίμαχες αφίσες

17:01 7/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αντικατάσταση των αφισών κατά των Βρυξελλών, που οδήγησαν σε απειλή για αποβολή του κυβερνώντος κόμματος Φίντες (Fidesz) από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), θα προχωρήσει η Ουγγαρία, δήλωσε την Πέμπτη ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Γκέργκελι Γκούλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος απαίτησε από την Ουγγαρία

να ξεφορτωθεί τις αφίσες που επιτίθενται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Γκούλιας είπε πως οι αφίσες θα αντικατασταθούν την ερχόμενη εβδομάδα από άλλες που θα προωθούν τα σχέδια του Ορμπάν να αυξήσει το ποσοστό γεννητικότητας.

«Αν εννοείτε τις αφίσες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει το σχέδιο για την προστασία των οικογενειών, έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, εκείνες οι αφίσες θα βρίσκονται στους δρόμους», είπε ο Γκιούλιας.

Ο προσωπάρχης του Ορμπάν αρνήθηκε να απαντήσει σε επανειλημμένες ερωτήσεις για τα επόμενα στάδια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Μπορώ μόνο να σας ενημερώσω για αυτό την ερχόμενη εβδομάδα».

«Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε εξάλλου ο Γκούλιας, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Magyar Nemzet, η οποία κάλεσε το κυβερνών κόμμα να αποχωρήσει από την πολιτική ομάδα των συντηρητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την απόφαση της Βουδαπέστης για αντικατάσταση των αφισών με τον Γιούνκερ καλωσόρισε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ: «Είναι ένα καλό σημάδι, να κατέβουν τα πόστερ εκεί, ήταν ένα από τα αιτήματα που είχα κάνει αυτή την εβδομάδα».

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα