Παραδοσιακοί οικισμοί Μαλεβιζίου

10:39 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τμήμα της μελέτης ανάδειξης των οικισμών του δήμου Μαλεβιζίου, που αφορά στα χωριά της δημοτικής ενότητας Γαζίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τους μελετητές του Τεχνικού Επιμελητηρίου/ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, να καταθέτουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Η μελέτη που αφορά στο σύνολο των χωριών του Μαλεβιζίου έγινε με ίδιους πόρους του δήμου και όπως προέκυψε, 20 οικισμοί πληρούσαν τα κριτήρια για να συμπεριληφθούν στη μελέτη.
Οι

οικισμοί που πληρούσαν τα κριτήρια και συμπεριελήφθησαν στην μελέτη είναι: Αηδονοχώρι, Αστυράκι, Αχλάδα, Γωνιές, Δαμάστα, Καλέσα, Καμαράκι, Καμάρι, Καμαριώτης, Καβροχώρι, Κεραμούτσι, Κορφές, Κρουσώνας, Λουτράκι, Μάραθος, Μονή, Ροδιά, Σάρχος, Τύλισος και Φόδελε.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε την παρουσίαση και στην Δ.Ε. Γαζίου και μέσα από μια ευρεία διαβούλευση με διάθεση συνεργασίας όλων των φορέων, πιστεύω ότι εξασφαλίζουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα για το Μαλεβίζι του αύριο. Συνεχίζουμε και στην Δ. Ε. Τυλίσου, παρουσιάζοντας τις αντίστοιχες μελέτες για τους οικισμούς του πρώην Δήμου, τις μελέτες εκείνες που δίνουν μια νέα δυναμική ανάπτυξης, θωρακίζουν το Μαλεβίζι και την ιστορία του και αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε οικισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα