Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στο ΕΚΑΒ Ρόδου

15:07 20/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υγειονομικό υλικό, αξίας 35.000 ευρώ, παρέδωσε σήμερα το πρωί στο ΕΚΑΒ Ρόδου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χαρούλα Γασιράνη.Το υλικό παρέλαβαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης και ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Σάββας Καραταπάνης.
Πρόκειται για εξοπλισμό που το

ίδιο το ΕΚΑΒ ζήτησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η οποία το εξασφάλισε και το παρέδωσε, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ και των διασωστών του.Το υλικό που παραδόθηκε αφορά:
– 1 Μόνιτορ Απινιδωτή με δυνατότητα Εξωτερικής βηματοδότησης (με όλες τις λειτουργίες και εξαρτήματα που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές, για την πλήρη λειτουργία του, κατάλληλο για χρήση σε αεροδιακομιδές).
– 3 Εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές (κατάλληλους για λειτουργία σε ακραίες συνθήκες και σε καθημερινή βάση, από επαγγελματίες διασώστες. Ο συγκεκριμένος τύπος απινιδωτή είναι ο πιο ανθεκτικός που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και χάρη στην αξιοπιστία του και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του επιλέχθηκε από τη NASA και έγινε ο πρώτος αυτόματος απινιδωτής στο διάστημα).
– 3.000 γάντια νιτριλίου
– 40 Φόρμες αδιάβροχες ολόσωμες
– 24 λίτρα Υγρό Απολυμαντικό Καθαρισμού Επιφανειών
– 12 λίτρα Αντισηπτικό χεριών
Το προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνει η παράδοση 2 Αναπνευστήρων Ενηλίκων, οι οποίοι επίσης έχουν ζητηθεί από το ΕΚΑΒ και έχουν παραγγελθεί από την Περιφέρεια και τους αναμένει εντός των επομένων ημερών.
Η συνολική αξία των μηχανημάτων και υλικών, συμπεριλαμβανομένων και των αναπνευστήρων, ανέρχεται σε 55.000,00 €.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα