Παράδοση- παραλαβή 4 κτιρίων του Ο.Λ.Θ στον δήμο Θεσσαλονίκης

14:03 12/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπήκαν οι υπογραφές για την παράδοση της Α’ προβλήτας από τον ΟΛΘ στον δήμο Θεσσαλονίκης. Παραχωρούνται τέσσερα κτήρια στην καλύτερη ζώνη του λιμανιού, την πιο κατάλληλη για πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, όταν παράλληλα την ευθύνη για την καθαριότητα και την φύλαξη των υπαίθριων χώρων θα την έχει ο ΟΛΘ. Το πρωτόκολλο υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων

Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Το «παρών» στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έδωσαν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και αντιδήμαρχοι.

Με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση στον δήμο Θεσσαλονίκης της αποθήκης Δ’, που θα χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Επίσης, παραχωρείται το κτίριο Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος -που θα διατεθεί στο πανεπιστήμιο για να γίνει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας- και το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού, που είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και θα καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας βρεφών και νηπίων της πόλης.

Ο τέταρτος χώρος που παραχωρείται στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι το πρώην κτίριο του Υπολιμενάρχη στην περιοχή της Πύλης 4, το οποίο έχει κάποια στατικά προβλήματα και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μελλοντική του χρήση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα