Παραδίδονται σύντομα τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου στο Βόλο

21:05 8/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύντομα παραδίνονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ποδηλατοδρομίου στο Βόλο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, διαψεύδοντας την σημερινή τοποθέτηση του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου στον παγκόσμιο πρωταθλητή, κ. Βολικάκη, ότι το έργο καθυστερεί για πολλούς διαδικαστικούς λόγους.

Η κ. Κολυνδρίνη αναφέρει ότι από τη στιγμή που ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, εξέφρασε την επιθυμία για τη δημιουργία ποδηλατοδρομίου στο Βόλο,

άρχισαν και όλες οι διαδικασίες και ενέργειες που αιτούνται για τα δημόσια έργα, προκειμένου το όραμα της Περιφέρειας να γίνει πράξη, «κάτι στο οποίο η Περιφέρεια έχει δώσει επανειλημμένα εξετάσεις και επέτυχε με άριστα».

Ειδικότερα αναφέρει ότι η μελέτη για τη δημιουργία του ποδηλατοδρομίου έχει ανατεθεί ήδη προ πολλού σε μελετητικό γραφείο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός τόσο απαιτητικού έργου και τείνει προς την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον, ανά τακτά διαστήματα έγιναν συσκέψεις με τους μελετητές, τους μηχανικούς της Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, όπου παρακολουθούνταν η πορεία των προβλεπόμενων εργασιών, παρουσία και του κ. Βολικάκη, με τελευταία πολύωρη συνάντηση εργασίας προ ολίγων ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, όπου έγινε παρουσίαση του τελικού σχεδίου με όλες τις εναλλακτικές εκδοχές.

«Μάλιστα, στην τελευταία συνάντηση εργασίας, συμμετείχαν και δύο επιχειρηματίες από το Λονδίνο, οι οποίοι έχουν σχετική εμπειρία από πίστες υφιστάμενων ποδηλατοδρομίων. Άρα εντός του προσεχούς διαστήματος, τα τεύχη δημοπράτησης θα παραδοθούν από την ανάδοχο εταιρεία στην Περιφέρεια», σημειώνει η Αντιπεριφερειάρχης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα