Παππάς: Με τον Hellas Sat 3 η Ελλάδα αποκτά στρατηγικό σχεδιασμό για το διάστημα

19:38 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις εγκαταστάσεις της Thales Alenia στις Κάννες, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο συναρμολόγησης και ελέγχου ο Hellas Sat 3, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Ο νέος ελληνικός δορυφόρος, θα εκτοξευθεί στις 28 Ιουνίου από το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνα.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «με τη συγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) η Ελλάδα,

ανακάμπτει σε ένα πεδίο με πολλές δυνατότητες, οι οποίες -λόγω σειράς προβλημάτων του παρελθόντος- έμεναν αναξιοποίητες. Γυρίζουμε σελίδα στη διαστημική πολιτική της Ελλάδας, η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν επαρκώς αναπτυγμένη, δεν είχε ενταχθεί σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο και ήταν κατακερματισμένη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ελληνική Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτό το χαμηλό σημείο εκκίνησης ως μειονέκτημα, αλλά ως ευκαιρία για ανάπτυξη».

O Hellas Sat 3 βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής προκειμένου να εκτοξευθεί στις 28 Ιουνίου από το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνα. Μετά την εκτόξευσή του, θα ελέγχεται από Έλληνες μηχανικούς στις εγκαταστάσεις της Hellas Sat στο Κορωπί και θα ενισχύσει την αξία της ελληνικής τροχιακής θέσης. Ο Hellas Sat 3 έχει 50% μεγαλύτερη δυναμικότητα από τον Hellas Sat 2 τον οποίο θα αντικαταστήσει, είναι μήκους περί τα 7,5 μέτρα και –μετά την εκτόξευσή του- θα είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος σε τροχιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα