Παπανάτσιου στη Βουλή: Όχι κενά για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

22:35 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις» τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν αν θέλουν να λυθεί το ζήτημα του χρέους.

«Όλα αυτά που ψηφίσαμε τα έχουμε θέσει στους εταίρους μας, και όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το σύνολο των ξένων μέσων ενημέρωσης, στηρίζουν το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα της

Ελλάδας να βρεθεί λύση και να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», είπε η κ. Παπανάτσιου. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε κάνει ότι οφείλαμε να κάνουμε, τώρα πρέπει να κάνει η άλλη πλευρά τη δική της οφειλή. Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»».

Η υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «έχουμε στόχο την καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Ζήτησε δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν «αν θέλουν να λυθεί το ζήτημα του χρέους» καλώντας όλους μαζί «να πάμε με μια κοινή απόφαση σε τελευταία ανάλυση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα