Παπανάτσιου: Η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης στηρίζεται σε λάθος στοιχεία

17:11 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το χρέος δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κακοδιοίκησαν τη χώρα είτε χωριστά, είτε συγκυβερνώντας, τόνισε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις

διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη και καλώντας τη ΝΔ να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το τί πρέπει να γίνει με το χρέος.

Η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης στηρίζεται σε λάθος στοιχεία, σημείωσε η κ.α Παπανάτσιου, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ασχολείται με τα πραγματικά στοιχεία και αποτελέσματα, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η κυβέρνηση έχει κάνει το χρέος της, τώρα είναι η σειρά των θεσμών να αποδώσουν το δικό τους, υπογράμμισε η κ.Παπανάτσιου.

Νωρίτερα από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας,κατήγγειλε:

Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα και δεν έχει ούτε το ελαφρυντικό ότι μάχεται υπέρ της εθνικής αξιοπρέπειας, διότι και αυτή την έχει εκχωρήσει για να συνεχίσει να κυβερνά.

Η κυβέρνηση πάει να βγάλει σε ρεφενέ τις ευθύνες της, τόνισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για παλινωδίες, ακυβέρνητη πολιτεία και πρωτοφανή ακαταστασία.

Η σκληρή γραμμή Σόιμπλε πηγάζει από υπογραφή του κ. Τσακαλώτου σε ομόφωνη απόφαση παλαιότερου Eurogroup το 2016, όπου η Ελλάδα δέχθηκε να καθοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου, δηλαδή, στα μέσα του 2018 υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Γιώργος Αμυράς και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «πειράζει τα δοκάρια» και από μια συμφωνία «χωρίς νέα μέτρα λιτότητας», συμφωνήθηκαν μέτρα που βαρύνουν και πάλι τις πλάτες του λαού.

Η κυβέρνηση σύρεται να νομοθετήσει, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο και μοιάζει με τον κακό μαθητή που την τελευταία στιγμή προσπαθεί να διαβάσει τα μαθήματά του, σχολίασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας, επικρίνοντας την καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της οδηγίας και τη διαδικασία του επείγοντος με την οποία συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή.

Δεν μπορείς από τη μια να συμφωνείς με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη συνθήκη της Λισαβόνας και την αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ και από την άλλη να λες ότι θα πατάξεις την φοροδιαφυγή, ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, για να προσθέσει πως όσο η οικονομία θα λειτουργεί με βάση το καπιταλιστικό κέρδος, ποτέ δεν πρόκειται να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα